Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü değerlendirme toplantısı yapıldı. 


Van Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Orhan Bedir ve Adem Çiftçi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Mehmet Güzelyıldız ve M. Baki Karabulak ile okul müdürleri katıldı. 2016-2017 yılı değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Kıyasettin Kırekin, geçen yıl en başarılı ilçenin Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirterek, “Özellikle yönetim olarak ilçe müdürlüklerimiz ile bir araya geliyoruz ve bu toplantının verimli olacağına inanıyorum. Üç yıldır biz okullarımızın özellikle eğitsel göstergelerini, proje ve performans ölçütlerini hepiniz ile paylaştık. Daha önceden yaptığımız gibi hangi okul kaç proje yaptı, projelerin akıbeti nedir, TEOG sınavlarındaki sıralamalarınız nedir ve okul sıralamalarınızın tümünü bizim birimlerdeki arkadaşlarımız yaptılar. Geçen seneki verilerimizi yine burada arkadaşlarımız paylaşacaklar. TEOG üzerinde yoğun bir şekilde çalışırken, YGS ve LYS’yi de unutmamak adına bu sene aynı çalışmayı bu bantta yapmak için arkadaşlara gerekli talimatı verdik. Özellikle sene başı sayılıyor, şimdi TEOG ve YGS sınavlarımıza daha süre var ve bütün öğrencilerimize mutlaka koçluk sistemini getirerek, her öğrencinin birileri tarafından takip edildiğini bilinmesiyle bunun ailesi tarafından hissedilmesi gerekiyor. Ne yapıyorsanız planlı yapacaksınız ve her ne adım atacaksanız belli bir takvim eşliğinde yapacaksınız. Daha çok sınav yaparak, tabi ki Tuşba Belediyemiz ve Tuşba Kaymakamlığımızın katkılarıyla çalışmalarımız ürününü vermeye başladı. Bizim derdimiz öncelikle okullarımızdaki eğitim faaliyetlerini disipline etmek, daha anlamlı kılabilmek, daha planlı bir şekilde yapabilmek ve buna bağlı olarak da ilçemizin ve ilimizin eğitim çıtasını yukarı çekebilmektir. Geçen sene birinci sınav ile ikinci sınav arasında en çok kendini geliştiren ilçe Tuşba ilçemiz oldu. Sizleri tebrik ediyorum, başta ilçe müdürümüze, şube müdürlerimize ve siz değerli okul müdürlerimize buradan teşekkür etmeyi bir borç olarak biliyorum. Ben bu hedefin bu sene il genelinde yine birinci olmasını bekliyorum ve buna da inanıyorum” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, “Biz Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her sene başında eylem planımız doğrultusunda okul müdürlerimizle bir araya gelerek toplantılarımızı rutin bir şekilde yapıyoruz. Öncelikle böyle bir toplantı düzenlenmesi ve bütün ilçelerin entegre edilmesi takdire şayan bir tutum olmakla beraber bütün ilçelerimizin kültürel, sportif ve akademik başarının arttırılması yönünde daha faydalı olacağına inanıyorum. Nasıl ki bizim okullarımızdaki bir sınıftaki başarı okul hanesine, okulun başarısı ilçeye, ilçenin de il milli eğitim hanesine yazılıyorsa, biz aslında biriz. Bizim güzelliklerimiz hepimizin güzellikleridir ve hepimizin hanesine yazılır ve entegre halinde birlikte büyüyeceğiz inşallah” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından slayt sunumu eşliğinde yapılan faaliyetler anlatıldı.

Editör: TE Bilisim