Van’da birçok okulda öğrenciler ders başı yapmadı. Öğrencilerin büyük bir kısmının gelmediği okulda sınıflar birleştirilerek ders işlendi. Bazı okullarda 15 ile 20'e yakın öğrenci bulunurken, öğrencilerin üzerlerinde okul kıyafetleri olmadan okul etrafında dolaşması dikkat çekti. Öte yandan, Vangölü İlköğretim Okulu önündeki Türk Bayrağı’nın yırtılmış bir şekilde gönderde durması dikkat çekti.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU DA BOYKOT EDİYOR

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde ise birçok okulda Kürt öğrenciler eğitim sistemini protesto etmek için bir hafta boyunca okullara gitmeyecek. Bir hafta boyunca devam edecek boykot eyleminin yanı sıra anadilde eğitim sorununa dikkat çekmek için çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE KADAR BOYKOT

Kurdî-Der Başkanı Sabahattin Gültekin boykot eylemi ve okulların açılması konusunda bir açıklama yaparak “90 yıldır asimilasyon politikaları uyguladınız olmadı ve bugün buradayız. Onun için biz kendi halkımıza diyoruz ki pazartesi gününden itibaren beş gün devletin eğitim kurumlarını ilkokuldan üniversiteye kadar boykot ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim