Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Çelik, makam odasını kütüphaneye dönüştürdü.

 

İpekyolu Belediyesinin okullarda eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı ‘Z’ kütüphane projesine destek veren Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Çelik, makam odasını kütüphaneye dönüştürdü. Kütüphanenin açılışında konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, okul müdürünün makam odasını kütüphaneye dönüştürmesinin takdire şayan olduğunu belirterek,

 

“Okullarda en büyük sıkıntılarımızdan birisi ciddi öğrenci yoğunluğu var. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz bulabildiği her yeri önce sınıf yapıyor. Sınıftan sonra geriye kalan kısımları ise olması gereken çok amaçlı salonlar, bilgisayar laboratuvarları, kütüphane derken yer kalmıyor. Burası da böyle bir okuldu. Öğrenci sayısı fazla olan ama kütüphanesi olmayan bir okuldu. Burası okul müdürümüzün kendi yeriydi, ama şimdi öğrencilerin soluk alabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ve araştırma yapabilecekleri bir yer haline geldi. Ben bu jestinden dolayı hem okul adına hem ilçe adına müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

Van’da 300 binin üzerinde öğrenci olduğuna dikkat çeken Öztürk, “İpekyolu ilçemizde de 100 binden fazla öğrencimiz var. Dolayısıyla eğitim öğretime giden öğrenci nüfusu anlamında ciddi olan illerden birisiyiz. İlçemiz de keza öyle. Ben bu vesileyle Namık Kemal Okulumuzda Z kütüphane açılışını gerçekleştirmek istedim. Dolayısıyla hem eğitim öğretim yılının ikinci yarısını hem de okulumuzun Z kütüphanesini birlikte açalım dedik. Burası bizim İpekyolu Belediyesi tarafından açılışını yapacağımız 6. okulumuz. 4 tanesinin daha açılışını yapacağız. Bu açılışlarda hem okullarımızı ziyaret etmek hem de okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelme fırsatımız oluyor. 2018 yılında da 10 okulumuzda Z Kütüphane açılışı yapmayı hedefliyoruz. Böylece 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplamda 20 Z Kütüphaneyi İpekyolu’muza kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

8 yıldır okulda hizmet verdiğini belirten Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Çelik ise, İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan Z kütüphane projesinin önemli olduğunu ve bu kapsamda projeye destek sunmak istediğini belirterek, “Bu projeyi duyduğumda en uygun yerin odam olduğunu düşündüm. Çünkü okulda boş yer yoktu. Ben de odamı tahsis ettim. Çünkü önemli olan öğrencilerimize faydalı olabilmekti. Z kütüphanenin amacı çeşitli kaynaklardır. Bu kapsamda öğrencilerin akademik başarılarının artacağını düşünüyorum” dedi.

 

Okulda bin 125 öğrencinin eğitim gördüğünü de sözlerine ekleyen Çelik, “Çok heyecanlıyım. Böyle bir imkanı çocuklara sağladığım için çok mutluyum. Odalar önemli değil. Hababam Sınıfında Mahmut Hoca ‘her yer okuldur’ demişti. Biz de diyoruz ki; bizim için her yer odadır” diye konuştu. Konuşmaların ardından program okul yönetici, öğretmen, okul aile birliği üyeleriyle yapılan toplantı ile sona erdi. Öğrenciler ise, kendilerine böyle bir imkan sundukları için hem İpekyolu Belediyesine hem de okul müdürüne teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim