Van’ın Edremit ilçesinde “Mikrodan Makroya İçinde Yaşadığımız Evren” projesi kapsamında ‘Gelecek Uzayda’ konulu bir seminer düzenlendi.

 

Van Ar-Ge Kariyer Günleri ile İpekyolu Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Mikrodan Makroya İçinde Yaşadığımız Evren” projeleri kapsamında Edremit ilçesinde “Gelecek Uzayda” konulu seminer düzenlendi. Bilim Sanat Merkezi Müdürü Refik Bayram ve Fizik Öğretmeni Übeyt Duman öncülüğünde yapılan seminerde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, yeni arayışlar ve yeni keşiflerin peşinde olan insanoğlunun son 50 yılda özelikle uzaya yönelik birçok çalışma yaptığını belirtti.

 

Gelecekte uzayın insanın hayatında bu anlamda önemli yer edineceğini ifade eden Sığınç, Türkiye olarak bu alanda yapılan yeni çalışmalar ve akademik atılımlarla yeni astrofizikçilerin yetiştiğini söyledi. Sığınç, yeni neslin uzayı tanıması, keşfetmesi, yeni arayış ve buluşlar hakkında bilgi sahibi olması, gök cisimlerini öğrenmesi açısından bu seminerleri faydalı bulduklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Seminere konuşmacı olarak katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal ise; güneş sistemi, gezegenler, dünyanın geldiği nokta ve gelecekteki durumu, uzayda yapılan araştırmalar, Türkiye’nin uzay konusundaki durumu, evrenin büyüklüğü ve gök cisimleri gibi konularda slaytlarla bilgiler aktardı.

Editör: TE Bilisim