Bölgedeki bir çok il ve Van’ın Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Van’da hayat devam etti. Bir çok ilde eğitim-öğretime ara verilirken Van’da okulların tatil edilmemesine rağmen okullar boş kaldı. Kentte olayların durmaması nedeniyle veliler çocuklarını okula göndermedi

Van'da Kobani protestoları yüzünden gerginlik devam ederken, okullar tatil edilmedi. Ancak okuların büyük bölümü boş kaldı. Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okulların eğitime açık olduğunu ve okula gitmeyen öğrenci ve öğretmenler için mevzuata göre değerlendirme yapılacağını söyledi.

Van'da 2 gündür devam eden ve 1 kişinin ölümü, 31 güvenlik görevlisi, 3 vatandaşın yaralandığı Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda 118 işyeri, 17 kamu binası, 7 banka, 5 siyasi parti binası, 35 özel araç, 19 resmi araç, 7 mobese sistemi hasar gördü. Olaylar eğitimi de etkiledi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi pazartesi gününe kadar eğitime arar verirken; ilk, orta ve liseler ise tatil edilmedi. Ancak tatil kararı alınmamasına rağmen Van'da, öğrencilerin çoğu okula gitmedi. Zor şartlar altında okula gitmeye çalışan öğretmenler de boş olan okulları görünce, eve dönmek zorunda kaldı. Okula gidemeyen öğrenci ve öğretmenlerin durumu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okulların eğitime açık durumda olduğunu belirterek, "Okula gitmeyen öğrenciler için mevzuata göre değerlendirme yapılacaktır. Göreve mazeretsiz olarak gitmeyen müdürlüğümüz personeli için, yine mevzuata göre değerlendirme yapılacaktır" dedi.

Öte yandan devam eden olaylar sonrasında sadece Çatak ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi.

Editör: TE Bilisim