Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, THK müfettişlerinden Bülent Yıldız, THK Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, THK üyesi Cüzeyir Ertaş, bazı kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, THK Van Şube Başkanlığı’nın yapmış olduğu faaliyetleri çok beğendiğini ve bu anlamda kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Özgökçe, “Burada en önemlisi bu çalışmaya katılan gençlerimizi tebrik edeceğiz. Bizlerde belediyeler, yerel yönetimler olarak daima sizlerin bu güzel faaliyetlerinize öncülük edeceğiz. Sizlere bu eserlerinizi sergileme fırsatı vereceğiz. Sizin yaptıklarınızın başkalarına da örnek olmasını istiyoruz. Çok yetenekli gençlerimiz var. Biz de bu yeteneklerin her daim diğer kesimlere de ulaştırılmasını istiyoruz” dedi.

THK Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle ise, THK’nın kurucusu Atatürk’ün yol göstericiliğinde 16 Şubat 1925 tarihinde ‘Türk Teyyare Cemiyeti’ adı altında kurulan Türk Hava Kurumu’nun 89. yıldönümünü kutladıklarını belirtti. THK’nın Türk milletinin maddi ve manevi destekleri ile yaşayan, havacılığın her alanını milletine benimseten, sevdiren bir kurum olduğunu kaydeden Dicle, “THK olarak 2014 yılında 14’üncü model uçak kursu kapsamında 285 öğrenciye ücretsiz ‘Model Uçak Kursu’ verdik. Yine 2014 yılında 7 gencimizi yamaç paraşütü, planör ve yelken kanat kurslarına gönderdik” diye konuştu.
Model Uçak Rehber Öğretmeni İlhan Gezgen tarafından 10 yılda 3 bin öğrenciye ücretsiz olarak model uçak eğitimi verildiğini ve 150 kişinin de yamaç paraşüt, planör, yelken kanat kurslarına gönderildiğini ifade eden Dicle, “Genel Başkanımız Osman Yıldırım’ın Türkiye genelinde koymuş olduğu bir hedef var. 2014 yılında 3 bin gence ücretsiz havacılık kursları verilecektir. Son 5 yılda yapılan yatırımlarla THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi, 9 anfibik, C215 yangın söndürme uçakları, 38 eğitim uçağı, Sağlık Bakanlığı emrindeki 19 ambulans helikopter ve son olarak helikopterlere kazandırılan gece uçuş görüş kabiliyeti dünyada 4’üncü ülke olarak kurumumuz tarafından ülkemize kazandırılmıştır” şeklinde konuştu.
Yeni açılan 4 eğitim merkezinde daha fazla genci havacılıkla tanışma fırsatı tanındığını da sözlerine ekleyen Dicle, Türk Hava Kurumu Van Şube Başkanlığı olarak da ildeki yamaç paraşütü sporunun gelişimi için tüm imkânları seferber edildiğini dile getirerek, “Yamaç paraşütü ekibimiz tüm festivallere katılarak gösteri uçuşu yapmaktadır. Türk Hava Kurumu Van Şube Başkanlığı her zaman kendini yenileyerek daha iyi bir konuma gelmek için gereken her türlü hassasiyeti göstermektedir” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Fatih Demir’e yaptıkları katkılardan dolayı birer teşekkür plaketinin verildiği tören, öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile son buldu. (İHA)

Editör: TE Bilisim