2010 yılından bu yana Van’da faaliyet gösteren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Doğu Anadolu ofisi düzenlediği bir toplantı ile müdür ve rehber öğretmenleri ağırladı. Kıbrıs’ın en kaliteli ve modern üniversitelerinden birisi olan UKÜ’nün bu yılki toplantısında yine okulun sınırsız imkanları ve üst düzey eğitimi konuşuldu. % 58’ni Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğrencilerden oluşan okulun Van’dan giden öğrencisi ise bir hayli fazla.

 

Yaklaşık 3 yıl önce Van’da kurulan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nün Doğu Anadolu Ofisi her yıl olduğu gibi bu yıl da müdür ve rehber öğretmenler ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Bölge Ofisi Sorumlusu Özge Burak’ın koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya katılım ve ilgi bir hayli fazlaydı. Toplantıda katılımcılara üniversite ve üniversite şartları hakkında bilgi veren Burak, bir taraftan da yapılan çalışmaları anlattı. Okulun özellikle Vanlı öğrenci potansiyelinin çok yüksek olduğunu, giden öğrencilerin ise okuldan son derece memnun ayrıldıklarını belirten Burak, UKÜ olarak her geçen yıl potansiyellerini artırdıklarını ve daha kaliteli bir eğitim için sınırları zorladıklarını kaydetti.

 

BURSLARLA VAKIF ÜNİVERSİTESİ GİBİ OKUMAK MÜMKÜN!

 

1997 yılında kurulan ve 10 yıl gibi bir süre içerisinde Türkiye’deki öğrencilerin tercih ettiği Kıbrıs’taki en gözde üniversite haline gelen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Van’daki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. 64 farklı ülkeden olmak üzere Türkiye’li öğrencilerin de büyük rağbet gösterdiği üniversite özellikle bölge insanın en çok tercih ettiği üniversite haline gelirken, özellikle öğrenci ve velilerin gösterdiği ilgi göze çarpıyor. Birbirinden kaliteli hocaları ve kalite standartlarının çok üstündeki yaşam şartları ile öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline gelen okulun fiyatları ise yıllardır sabit kalması okulun bu anlamdaki sürekliliğini de daim kılıyor. Her yıl Van’a özel kampanyalar yapan ve Vanlı öğrencilerin UKÜ’ye gitmesi için çeşitli kampanyalar yapan okulun bu yıl ki fiyatları da oldukça uygun. Diğer okullarda sadece yurt paraları bile çok üst seviyede iken, UKÜ’de bir yıllık eğitim, 5 yıldız konforunda yurt ve 3 öğün yemek paket fiyat olarak 4 bin 800 avro olarak sunuluyor. Üstelik bununla da sınırlı kalmayan ve Türkiye’deki öğrencilerin en uygun şartlarda okula girmesine imkan tanıyan UKÜ, 210-224,999 puan aralığındaki öğrenciler için % 25, 225 puan ve üzeri için ise % 50 ham puan bursu sağlıyor. Bununla da sınırlı kalmayan okul yönetimi UKÜ’yü 1’inci sıradan tercih edip yerleşen öğrencilere % 25, 2’inci sıradan tercih edip yerleşen öğrencilere ise yine % 10 burs imkanı sağlıyor.

 

“VANLI ÖĞRENCİLER UKÜ DİYOR”

 

İşte tüm bu şartların sağlandığı UKÜ’nun Doğu Anadolu Bölgesi Temsilciliğini yürüten Özge Burak, tüm bu imkanları anlatmak için bu işi en iyi bilen isimlerle bir araya geliyor. Okulun sunduğu imkanları işin üstatlarına anlatıp doğru tercihi yapmalarında gönül rahatlığı ile öğrencilerine yardımcı olmaları için rehber öğretmenlerle buluşan Burak, oldukça mütevazi bir tavırla karşılıyor misafirlerini. Gazetemizin de davetliği olduğu kahvaltılı toplantıda misafirlerini kapıda karşılayan Burak, güler yüzü ile okulun ilk andan itibaren okula karşı bir sıcaklığın oluşmasını sağlıyor bile. Buluşur buluşmaz biz de okulu soruyor ve imkanlar, şartlar ve bir çok konu hakkında bilgi alıyoruz. Vanlıların çokça talep ettiği bir okul olduğunu duyduğumuzu söylediğimizde Burak hemen açıklıyor, “Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi zaten yurt dışından ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğrencileri ile ünlü. Fakat Vanlı öğrencilerin sayısı da oldukça fazla. Bizim Vanlı velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığı ile bu okula gönderiyor. Düşünün depreme rağmen biz geçtiğimiz yıl Kıbrıs’taki okulumuza tam 150 öğrenci gönderdik. O şartlarda bu kadar öğrenci büyük başarı. Bunun da altında tamamı ile memnuniyet yatıyor. Bunu sağlamak için de biz var gücümüz ile çalışıyoruz. Burada kurduğumuz Doğu Anadolu Ofisi’nin bir ticari büro değil de tamamı ile bilgi ofisi olmasının alt yapısını hazırladık ve velilerin öğrencilerin gönül rahatlığı ile birinci ağızdan bilgi almalarına yardımcı olduk. Giden öğrenciler de, bizzat öğrencisini gönderen veli de, hatta kendisi gidip önceden okulu görme şansı bulan aileler de okulun kalitesini ve rahatlığını gördü. Hal böyle olunca okula karşı iyi bir ilgi oldu. Biz de bu ilgiyi kalitemizi artırarak devam ettirmek için çabalıyoruz.” Şeklinde konuştu. Burak ayrıca şu sözlere yer verdi, “Biz 4 yıldır görev yapıyoruz ve bu zamana kadarki süreçten oldukça memnunuz.. Talepler oldukça iyi bir durumda. İlk başladığımız yıllara göre daha çok artıyor. Öğrenciler ve veliler ofisin burada olmasından çok memnun. Burada bilgi alıp direk kaydı buradan yapabiliyorlar. Tüm Doğu Anadolu buradan kayıt yapıyor. Buna ek olarak mesleki eğitimden, danışmanlığa kadar, öğrencilere yönelik birçok seminerler de düzenliyoruz. Bu bağlamda çalışmalar düzenlerken öğretmenlerle de bir araya geliyoruz ve üniversite hakkında en doğru bilgiyi vermek için çabalıyoruz.  Zaten bizim burslu seçeneklerimiz de çok fazla, yani bunlar olmasa bile öğrencilerimiz bir şekilde bizim burslarımızdan faydalanıyor. Yani bu da şartları daha da kolaylaştırıyor.”

 

UKÜ’YE GİTMEK İÇİN SEBEP ÇOK!

 

UKÜ’yü diğer üniversitelerden ayıran birçok noktasının bulunduğunu söyleyen Burak, üniversitenin farkını fazlası ile ortaya koyduğunu belirtiyor. Tüm imkanlarına rağmen bir de öğrencilerine üniversiteye devam ederken yurt dışında eğitim imkanı sunup ikinci diploma şansı da tanındığını söyleyen Burak, bunun dışında üniversiteyi tercih etmek için bir çok teşvikin olduğunu belirtiyor. Üniversitenin yaşam şartlarında, ulaşım kolaylığına, uygun fiyatlarından neredeyse tüm bölümleri barındırmasına kadar birçok farklılığı olduğunu belirten Burak, üniversitenin bununla da sınırlı kalmadığını öğrencilere, her yıl eğitim muafiyeti, 10 ay süre ile 400 avro harçlık, ders kitapları ve yılda iki kere Türkiye-KKTC gidiş dönüş biletine kadar bir çok sürpriz fırsat sunduğunu belirtiyor. Kardeş öğrencilere % 25 indirim yapıldığını hatırlatan Burak, öğretmen çocuklarına da yine % 25 burs imkanı sağlandığını belirtiyor. Tüm bu imkanlardan sonra velilerin gönül rahatlığı ile öğrencilerini okula gönderebileceklerini söyleyen Burak, bölge ofisinde okulla ilgili en ayrıntılı bilgilere ulaşabileceklerini de söylüyor. Doğu Anadolu Ofisi’nde velilerin öğrencileri Kıbrıs’ta iken bile gidip sürekli ziyaret edecekleri ve öğrencilerinin tüm sıkıntılarının çözülmesi için başvurabilecekleri bir ortam kurduklarını belirten Burak, son olarak da okul ile ilgili bilgi almak isteyen tüm öğrenci ve velileri okula davet ediyor.


Eda ASLAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim