EBA kurs başvuruları sürüyor. MEB'in e-kurs hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenciler eba kurs için 9 Ekim 2015'e kadar Eba e-kurs başvurusu yapmak zorunda. 

Peki e-kurs eba başvuruları nasıl yapılır? e-kurs nedir? e-kurs eba modülüne nasıl giriş yapılır? e-kurs dersleri neler? e-kurs ebabaşvuru ücreti ne kadar sorularının yanıtları haberimizde. 

21 Eylül'de başlayan e-kurs kayıtları için son gün 2 Ekim olarak açıklanmıştı. Ancak MEB'den yapılan son dakika açıklamasında e kurs kayıtları 9 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldı. 

EBA KURS BAŞVURU EKRANI 2015 

Eba e kurs başvurusu için veli ve öğrencilerin öncelikle e-kurs.eba.gov.tr adresine internet üzerinden giriş yapmaları gerekiyor. e-kurs.eba.gov.tr adresinden karşınıza çıkan aşağıdaki menüden başvuru yapacağı menüyü seçmeniz gerekiyor. 

Eba kurs nedir başvuru ve giriş ekranı 2015.jpg
İlgili menünün seçilmesinin ardından karşısına aşağıdaki giriş sayfası çıkacak. Eba sistem giriş ekranından ilgini kutucuklara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek e-kurs başvurunuzu yapabilirsiniz.

eba kurs başvuru nasıl yapılır<a class='labels' style='color:#4d4e53' data-cke-saved-href='/search_tag.php?tags=eba' href='/search_tag.php?tags=eba'> eba </a>kurs nedir.jpg


e-kurs eba için kaç kişi başvurdu?

Kurs başvurularının okulların açılmasıyla hız kazandığına işaret eden MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, "Kurslara öğrenci başvuru sayımız üç günde 1 milyonu aştı. İlk üç günlük rakama bakarak haftada 3 milyon başvuru ve toplamda 5 milyonun üzerinde kurslara başvuru bekliyoruz. 681 bin 301 dersten kurs açılacağı için başvuru sayısının en az 5 milyon olması bekleniyor. Öğrenciler, kurslara başvuru için kurs şifrelerini bulundukları okullarından alabiliyorlar" diye konuştu.

e-kurs testler online olarak yapılacak 

Bu yıl ilk kez ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için öğretmen ve öğrencilerin elektronik ortamda başvuru yapmalarını sağlayan e-kurs modülünü hayata geçirdiklerini anımsatan Kurt, bu modül sayesinde 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin ve mezunların kazanım testlerine ulaşabileceklerini bildirdi. Kurt, böylece kursa katılan tüm öğrencilere elektronik ortamda ders çalışma imkanı sunulacağını ifade etti.

Kurt, 2 bin 500 dolayında test ve 40 binin üzerinde soru oluşturduklarını belirterek, kurslara katılmayan öğrencilerin de bu testlere ulaşabileceklerini ancak kursa devam eden öğrencilerin e-kurs modülü üzerinden bu testlere daha önce ulaşma ve elektronik olarak çözme imkanı bulacaklarını söyledi.

Mezun öğrenciler ile 8. ve 12. sınıflara ayda bir tarama testleri yayınlayacaklarını kaydeden Kurt, "Bu testleri elektronik ortamda yapacağız. Yani kurslara kayıt yaptıran öğrencilerimiz, e-kurs modülü üzerinden isterlerse evlerinden isterlerse okullarından bu sisteme girerek bu soruları çözerek kendilerini deneme fırsatı bulabilecekler" bilgisini paylaştı.

e kurs hangi dersler var, e kurs ders seçme

Müsteşar Yardımcısı Kurt, öğrencilerden ve velilerden dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde endişe etmemelerini isteyerek, şunları kaydetti:

"Dershanelerin kaldırılmasıyla ilgili bir boşluk doğmuş gibi görünse de Milli Eğitim Bakanlığı gereken her tedbiri aldı. 22 binin üzerinde okulda ve 200 binin üzerinde öğretmenle kurslarımızı başlatacağız. Bu kurslarımız, sadece sınava dönük kurslar da değil. Bunlar sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri de içeren kurslar olacak. Öğrencimiz, eksik gördüğü herhangi bir dersten takviye almak istiyorsa müfredat kapsamındaki her dersten kurs açacak kapasitemiz var. Bunu da kendimden çok emin bir şekilde söylüyorum."


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim