Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması törenle kutlandı.

 

Van'da eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla 16 bin öğretmen ve 330 bin öğrenci dersbaşı yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması kapsamında Tuca Uras İlk ve Ortaöğretim Okulu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı programda konuşan Vali Yardımcısı Sinan Aslan, eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Aslan, "Okullarımızla alakalı almamız gereken tedbirler ve eğitimdeki eksiklerimizi geçtiğimiz hafta masaya yatırdık. Elbette ki bütün sorunların üstesinden gelmemiz mümkün değil ancak elimizden gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz." dedi.

 

 

 Derslik sayısının, akademik seviyenin ve okullaşma oranının artırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten Aslan, görevlendirme yapılan belediyelerce açılan sürekli eğitim merkezlerinde birçok öğrencinin önemli üniversitelere yerleştiğini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Aslan ve beraberindekiler öğrencilerle ilk ders zilini çaldı. 

 

 

Programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve kurum amirleri katıldı.

 

- Bitlis

Bitlis merkez ve ilçelerinde 90 bin öğrenci, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolasıyla dersbaşı yapmanın heyecanını yaşadı.

 

 

Şehit Mahir Ayabak İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen program, oratoryo gösterisiyle başladı, öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, yeni eğitim yılının Bitlis ve ülke için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Huzur ve güven dolu bir ortamda eğitim öğretim sezonunun başladığını, bugün de çocukların mutluluğuna ortak olduklarını ifade eden Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Geleceğimizin teminatı, ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz bu yavrularımızın eğitimi, yetiştirilmesi hepimiz için çok önemli. En önemlisi de bu yavrularımızın ülkenin geleceğinde söz sahibi olması noktasında, milli ve manevi değerlere sahip, ülkesini, milletini seven, bayrağına sevdalı ve manevi anlamda da belli bir donanım içinde yetişmesi çok önem arz ediyor. Burada en önemli görev tabii ki başta aileler olmak üzere kıymetli öğretmenlerimize düşüyor." 

 

 

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, okuldaki derslikleri dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

 

Törene, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum amirleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

 

- Hakkari

 

Hakkari'de 68 bin 230 öğrenci ve 4 bin 100 öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına başladı. 

 

Sabahın erken saatlerinden Yunus Emre İlkokulu'na gelen çocuklar, zilin çalmasıyla sınıflara girdi. 

 

Okul Müdürü Fırat Çiftçi, yaptığı konuşmada, öğrencileri en iyi şekilde hayata hazırlayacaklarını aktardı. 

 

- Muş 

 

Muş'ta da 708 okulda 117 bin öğrenci dersbaşı yaptı. 

 

Türk Telekom İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ifade etti.

 

 Törenin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

 

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kurum amirleri ve veliler katıldı.

 

Muş'un Varto ilçesinde de İlköğretim Haftası dolayısıyla program yapıldı.

 

Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu'ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne'nin konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. 

Editör: TE Bilisim