Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, bugün yapıldı. ÖSYM, resmi internet sitesinde 2017 YGS soru ve cevaplarını açıkladı.

Üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı.

2 saat 40 dakika süren sınav, 12.40 itibariyle sona erdi. 

Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi.. ÖSYM, resmi internet sitesinde 2017 YGS soru ve cevaplarını açıkladı. İşte soru ve cevaplar...

 

2017 YGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri binalara gelen adaylar, kimlik kontrolü yapılarak ve güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı.

Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler alınmadı.

Yurt genelinde bu uygulamayı bilmeyen ya da geç kalan birçok önce sınava giremedi.

LYS BAŞVURULARI 4-17 NİSAN'DA

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Editör: TE Bilisim