Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk genel kurulunu Van'da yaptı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu sürece üniversitelerin ne tür katkısı olacağını tartışacaklarını söyledi.

YÖK Genel Kurulu için Van'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Beraberindeki Başkan Vekilleri Prof. Dr. Şaban Çalış ve Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte valiliğe gelen YÖK Başkanı Çetinsaya'yı kapıda Vali Münir Karaloğlu karşıladı. Daha sonra valilik makamında açıklama yapan Başkan Çetinsaya, Van'a Genel Kurul toplantısı için geldiklerin söyledi.

 

YYÜ’YE TAM DESTEK

 

Bölgedeki illeri gezdiklerini belirten Başkan Çetinsaya, “Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Adına çözüm süreci dediğimiz bu sürece acaba üniversitelerimiz nasıl katkı sağlayabilirler bu sürecin sonuçlarından nasıl olumlu yararlanabilirler, bunun istişaresini yapacağız. Üniversitenin sorunlarını yerinde görmek, senato üyeleriyle, çeşitli kademelerdeki yöneticileriyle meseleleri görüşeceğiz. Deprem sonrası büyük bir başarıyla toparlanan bu gün eskisinden daha güçlü seviyeye ulaşmış olan üniversitemizde yapılanları yerinde müşahede etmek, yöneticilerden bilgi almak, hem de başarısına olan desteğini açıklamak istiyoruz" dedi.

DOĞU ANADOLU'DA İLK KEZ


Valilik ziyareti sonrası YYÜ'ye geçen Başkan Çetinsaya, ilk defa Doğu Anadolu bölgesindeki bir ilde YÖK Genel Kurulu toplantısını 21 üyesiyle birlikte yaptı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK Genel Kurulu'nun YYÜ'de yapılmasının önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, “YÖK üniversitemize sinerji ve destek amacıyla burada bu kurulu yapıyor. İlk defa Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir üniversitede bu kurul toplanıyor. Kendi gündemlerini görüştükten sonra bölgenin genel sorunları da masaya yatırılacak” dedi.

 

Editör: TE Bilisim