Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin devamlılığı konusunda şehirlerin renk durumuna göre değişkenliklerin yaşanabileceğini belirterek çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

RENKLER EĞİTİMİ BELİRLEYECEK

Değerlendirmeler, istişareler yapıyoruz. Okul okul yapabileceğimiz neler var bunlara bakıyoruz. Arkadaşlarımız sahaya dağılmış vaziyette. Tedbirler ve denetimler temizliklerin iyi yapılıp yapılmadığı konusunda devam ediyor. Velilerimizin ve öğretmenlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Renklere göre ayrılmış olan şehirlerimizin maviye yönelmesini bekliyoruz. Şehirlerin renk durumuna göre okulların durumunda da değişkenlik olacak. Bu süreci sayın valilerimiz yürütüyor.

MEB lise sınavları ne zaman yapılacak?

Öğrencilerimiz temassız oyun oynuyorlar. Her türlü hazırlıklarımız var. Bazı istisnai durumlar olabilir ancak tüm tedbirleri alarak elimizden geleni yapıyoruz. Bütün öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Onların ve okul yöneticilerinin desteğiyle bu günleri güzel atlayacağız.

Çocuklar bayram yeri gibi bakıyor. Bir sınıftan öte durumda. Seslerindeki tondan, gözlerinden anlayabiliyorum.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sakarya'nın Ferizli ilçesinde Hatice Aslan İlkokulu'nu ziyaret etti. Selçuk, okul bahçesindeki öğrencilerin oyununa katıldı.

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından bahçede "temassız oyun" oynayan çocukları bir süre izledikten sonra okuldan ayrıldı.

BAKAN SELÇUK'TAN VELİLERE SON DAKİKA UYARISI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geleceğe dair başarı hikayelerini temellendirmenin ve bunun üstüne yenilerini koymanın vazifeleri olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilmesi, yarışabilmesi ve bu yarışma neticesinde de bayrağımızın gölgesi altında dimdik ayakta durabilmesi, temel gayelerimiz arasında." dedi. 

"ZORLUKLARDAN YILMAMAK GEREKİYOR"

Bakan Selçuk, geleceğe dair daha fazla umutlanacak bir dönemde bulunulduğuna işaret ederek, "Zorluklardan yılmamak ve mevcut güçlüklere bakıp da yılmamak gerekiyor. Kendimize hedef koyalım. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında bir görev şuuru içerisinde olursak memnuniyet duyarız." dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " 7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz, risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak." ifadelerini kullandı. Yüksek ve çok yüksek olarak tanımlanan illerde ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitime başlamadı. Bu kademeler 2 haftalık risk haritasına göre değerlendirilerek eğitime başlanacak illere karar verilecek.

ORTAOKUL VE LİSELER HANGİ İLLERDE AÇILACAK?

Kabine Toplantısının ardından tüm ilkokullar, sınav yılı olan ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar tüm illerde risk durumuna bakılmaksızın açıldı.

Editör: TE Bilisim