Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından başlatılan Panel Dizisi programı kapsamında İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri hazırladıkları çalışmalar ile YYÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerle buluştu. Bölüm öğrencileri birbirinden başarılı sunumları ile alkış alırken yaşanan elektrik kesintisine rağmen öğrencilerin programı devam ettirip katılanlarla edebiyata dair paylaşımlarını başarı ile sürdürmeleri alkış aldı.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen paneller dizisinin beşincisi Önemli Yazarlar ve eserlerinin ele alındığı bir program ile gerçekleşti. Prof. Dr. Nihat BAYŞU Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Karaman, İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

TAKVA: BU BİZİM FAKİRLİĞİMİZ

 

Panelin açılış konuşmasını özel davetli olarak katılan Van TSO Başkanı Necdet Takva yaptı. Takva, edebiyatın önemine değinen konuşmasında: “Böyle önemli bir panelde konuşmak aslında bize düşmez. Ama burası bizim üniversitemiz ve bu çocuklar bizim çocuklarımız. Sanat ve Edebiyat önemli bir meseledir. Bu en az ekonomi ve ticaret kadar önemli bir alandır. Bizim belki de en çok üzerinde düşünmemiz gereken nesnelerden birisi sanata, felsefeye, bilimsel zemine yeterince değer vermemiş olmamızdır. Bu tepeden tırnağa böyledir. En üstten, en alt kademeye kadar ne yazık ki biz eksikliğimizi giderebilmiş değiliz. Bundan yüzyıllar önce bu işi keşfetmiş toplumların şu an bundan çok ciddi ekonomik değerler elde ettiklerini görüyoruz. Yüzlerce yıllak sanat eserleri bugün ciddi katma değerlere çevriliyor. İnşallah bu paneller dizisi de bizde ve kentte bir farkındalık yaratır. Zaten siz bunun farkındasınız. Bu sahip olduğunuz büyük bir zenginliktir. Bizlerin de fakirliğidir. Bu bir özeleştiridir. Burada olmanın onurlu bir iş olduğunu dile getirmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.”

 

BATTAL: PANELLER İKİ ANLAMDA ÖNEMLİ

 

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Peyami Battal ise konuşmasında paneller dizisinin geldiği noktadaki başarıya değindi. Battal, konuşmasında panel ile ilgili olarak: “Ben bu paneller dizisini iki yönüyle takdir ediyor ve önemsiyorum. Birincisi işin kültür boyutu. Kültürlü toplum, bilinçli toplum ekonomiyi taşıyan toplumdur. Bu yönüyle aslında ekonomiye katkısı dolaylı da olsa var. Bunun bir şeye daha katkısı var. Gençlerimiz bu süreçte kendi içerisinde özgüvenlerini geliştiriyorlar. Bu paneller bu yönüyle de katkı sunuyor. Gençlerimiz adeta bir öğretim üyesi gibi iddialı sunumlar yapıyorlar. Hem bizim bilgilenmemize katkı sunuyorlar hem de kendilerine ciddi katkıları oluyor. Bu noktada bölüm başkanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Açılışn konuşmalarının ardından Panel İngiliz Dili Öğrencilerinden Anıl Oğuz’un moderatörlüğünde start aldı. Panelde. İngiliz Dili Öğrencileri Leyla Revşet Takva, Yavuz Selim Oktay ve Hatice Gündüzoğlu sırasıyla George Eliot, Laurence Sterne ve Samuel Beckett üzerine hazırladıkları çalışmaları izleyici ile paylaştı. Oldukça başarılı sunumlar gerçekleştiren öğrencilerin performansı tüm katılımcılardan alkış alırken panel sonunda yapılan hazırlık ayakta alkışlandı.

 

Panelin bitmesinin ardından panelistlere katılım belgeleri takdim edildi. Van TSO başkanı Necdet Takva ile birlikte belge takdimine bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Bülent Cercis Tanrıtanır, Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık, Yrd. Doç. Dr. Aydın Görmez, Öğretim Görevlisi Mehmet Şirin Demir, Öğretim Görevlisi Leyla Adıgüzel de katıldı. 

Editör: TE Bilisim