YYÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü bünyesinde bulunan “Yarı İletken Üretim ve Karakterizasyon Laboratuarı” deprem sonrasında alt yapısı yenilenerek YYÜ Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi binasında yeniden hizmete açıldı. Laboratuarın açılışını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, laboratuar sorumlusu Prof. Dr. Cabir Temirci'den bilgi aldı.
Laboratuarın açılış kurdelesini kesen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal burada ileri düzeyde çalışmalar olması temennisinde bulundu. Rektörlük olarak hem fiziki hem de bilimsel alt yapımızı güçlendirilmesine önem verdiklerini kaydeden Rektör Battal, “Açılışını yaptığımız bu laboratuarın bilimsel çalışmalarda akademisyenlerimiz için çok büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bundan sonrada bu tür alt yapı çalışmalarımız devam edecektir. laboratuarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Mevvcut laboratuar ile yarı iletken tabanlı aygıt üretimi ve karakterizasyonu üzerine önemli araştırma çalışmaları yapılabildiğini ifade eden Prof. Dr. Temirci ise yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin laboratuar İhtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiğini söyledi.
Açılışa YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Prof. Dr. Kenan Demirel, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cabir Temirci, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tunç, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun katıldı. 

Editör: TE Bilisim