Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn ve öğretim üyeleri katıldı. YYÜ Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal kürsüye çıktı. Van’ın genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Prof. Dr. Battal, “İnsan kaynağı açısında bir sorunumuzun olmamasına, hatta dünyada en ön planda olmamıza rağmen insan kaynağının eğitimiyle ilgili ciddi sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Genç insan kaynağının en yoğunu Van’dadır. En genç nüfus Van’dadır. Dolayısıyla çok iyi bir yerdeyiz. Burada kariyer merkezlerinin doğru bir planlama yapması gerektiği bir ildeyiz” dedi.

Batılı ülkelerin insan kaynağı yönünde geldiği son noktaya da değinen Prof. Dr. Battal, “Batılı ülkeler; insan kaynağının eğitimine, ufkunun açılması hususuna çok önceden başlamışlar. Bugün geldikleri ekonomik, bilim ve teknoloji açısında bu süreci, eskiden insan kaynağının eğitilmesi bilincine çok önceden vardıkları için bu aşamaya geldiklerini düşünüyorum. Artık ülkemizde Allah’a şükür bu sorunların üstesinde nasıl gelebilirizi tartışıyoruz. Kendi bölgemizi çok iyi tanıdığımız için inşallah bölgemizde de bu kariyer merkezlerinin üzerinde çok iyi bir noktaya gideriz. El ele vererek Van’ı sahip olduğu misyon doğrultusunda daha hızlı bir şekilde yol alacağımıza inanıyorum” diye konuştu. VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, “Kariyer kavramını işimizde ve yaşamımızda elde ettiğimiz ya da hedeflediğimiz düzey olarak tanımlamak mümkün. Bu nedenle ilimiz açısından en önemli sorunlardan biri olarak tartıştığımız insan kaynağımız sorunumuzun ortadan kaldırılmasına yönelik bir çabanın var olduğunu görmek büyük önem arz ediyor. Bu merkezin açılmasında ve kurumsallaşmasında emeği geçenleri, destek verenleri ve açılmasına katkı sağlayan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Kariyer merkezinin açılması başlı başına bir girişimcilik örneğidir. Girişimcilik de kariyer yolculuğunun ön koşuludur. Bunun için yetenek, bilgi ve cesaret gerekiyor. Bunu da burada görmek çok değerlidir” dedi.

Artık dünyada devlet eliyle kalkınmanın bittiğini söyleyen Takva, “Özel sektör ve girişimcilik bunun için çok önemli. Özel sektör ve girişimcilikte başarı, etkin bir kariyer yönetiminden geçmektedir. Açılan Kariyer Geliştirme Merkezi bizim için önemli bir fırsattır. Bugün ki durumumuz, dünkü tercihlerimiz, bugün ki tercihlerimiz ise yarın ki durumumuzu ortaya koyacaktır. Bu açıdan kariyer merkezi tercihi kentimiz ve bölgemizin yarın ki durumuna ilişkin ümit verici bir açılıma işaret etmiştir. Kariyer aynı zamanda başarı arzusudur. Bu başarı arzusu kişisel merakla başlar. Aslında başarı tam da yanımızda durmaktadır. Yeter ki o gayreti o isteği gösterebilelim” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, ‘Kariyer’ konusunda bir sunum yaptı. 

Editör: TE Bilisim