YYÜ Rektörlüğü geçtiğimiz günlerde dile getirilen YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın kapatılacağı iddialarını yaptığı bir açıklama ile yalanladı. Açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığı dile getirilirken, böyle bir kararın hiç bir şekilde alınmadığını dile getirdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü bir gazetede yayımlanan “Van Sizi Affetmez” başlıklı köşe yazısında YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın kapatılacağı yönündeki iddialar nedeniyle bir açıklama yaptı.

 

KAPANMIYOR, AKSİNE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINDI...

YYÜ Devlet Konservatuarının kapatılacağı iddiasının asılsız olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Böyle bir şeyin olması için öncelikle senato kararı ve YÖK onayı gerekmektedir. Böyle bir karar alınmamıştır. Ayrıca şu an konservatuarımızda lisans ve yüksek lisans öğrencileri halen eğitim görmektedirler. Konservatuar müdürümüz ve öğretim elemanlarımızın çabalarıyla kısa sürede öğrenci almaya başladık."

 

POZİTİF KATKI SUNMAYA DEVAM

"Van’a ve bölgemize hizmet konusunda öncülük eden üniversitemiz bu konuda da konservatuarı ile üzerine düşen sorumluluğu ve görevi yerine getirmeye devam edecektir. Vanlı hemşirelerimiz şunu bilsin ki Van’a pozitif katkı sunacak hizmetleri desteklemeye devam edeceğiz. Tekrar söylemek gerekirse konservatuarın kapatılmasıyla ilgili alınmış bir karar yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Editör: TE Bilisim