YYÜ SOSYAL MEDYADA DA AKTİF

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi tanıtım çalışmasının bir ayağını da sosyal medya oluşturuyor. Üniversite facebook sayfasından ve yeni açılan #tanıtımYYÜ hashtagi ile twitter hesabından tercih yapacak öğrencilere ulaşıyor. YYÜ sorusunun cevabının verildiği adresler ilgi büyük.

 

İLK KEZ YURTDIŞINA TANITIM

 

İki yıldır yabancı uyruklu öğrencilere kapılarını açan YYÜ, bu yıl ilk yurtdışı tanıtımına Kuzey Irak ile başlayacak. Kuzey Irak’ta 300 Bin kişiye SMS ile ulaşılması planlanırken, tanıtım afişleri billboardlarda dönmeye başladı. Ayrıca ilerleyen dönemlerde Arapça, Farsça, Azerice, Rusça, İngilizce ve Soranice tanıtım broşürleri ilgili ülkelerin billboardlarda ki yerini alacak.

 

TERCİH ROBOT İLE ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

 

YYÜ’de bir ilk de tercih robotu ile geldi. YYÜ internet sitesinde ana sayfada yayınlana tercih robotu ile öğrenciler aldıkları puanı, puan türünü ve program türünü yazarak girebilecekleri bölümlere anında ulaşıyor. Öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak robot ülkemizdeki üniversiteler arasında da ilk örneklerden.

 

“BU TANITIM ÇALIŞMASININ BİR BAŞLANGIÇ”

 

Bu tanıtım çalışmasının bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra çalışmanın hem yurt içinde hem yurtdışında genişletilerek devam ettirileceğini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: “Tanıtımın amacı farklılıklarımızı ortaya koyarak tercih yapan öğrenciler ve aileleri için bir alternatif olduğumuzu gösterebilmektir. Daha önce yurtiçinde yaptığımız tanıtım çalışmalarını daha da geliştirdik, ama ilk kez yurtdışına çıkıyoruz. Kuzey Irak bizim için bir başlangıç, bundan sonra inşallah çok daha fazla ülkeye ulaşacağız. Biz tüm yönleri ile güçlü ve büyük bir üniversiteyiz bunu biliyoruz. Tercih yapacak öğrencilerin, ailelerinde ve herkesin bunu görmesi için çalışıyoruz. Umarım ki herkes için hayırlı olur” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim