Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, makamında düzenlediği basın toplantısında Kuzey Irak ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak’a geçtiğimiz günlerde iş adamları, öğretim üyeleri ve bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Battal, bu ziyaretin çok verimli geçtiğini kaydetti.

BATTAL: BİZ GEÇ KALDIK

Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşun çok önceden beri Kuzey Irak’a gidip çeşitli sektörlerde girişimlerde bulunduklarına şahit olduklarını anlatan Prof. Dr. Battal, “Ancak bizim gibi kurumlar daha yeni yeni gitmeye başlamışlar. Kuzey Irak’ta amacımız şuydu öncelikle yabancı uyruklu öğrenci almayı hedefliyorduk. Bu hem ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci almaktı. İnşallah ilerleyen günlerde daha detaylı tanıtım afişler hazırlayıp orada bulunan Türk iş adamlarına göndereceğiz. Onlarda bu afişlerimizi Kuzey Irak’ın değişik noktalarında sergileyecekler. Bu alımlara ilişkin değişik işadamları ve Iraklı vatandaşlarla görüşmelerimiz oldu” dedi.

BATTAL: IRAK’TAN HASTA KABUL EDECEĞİZ

Ziyaretlerinin diğer bir bölümü ise sağlık sektörü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Battal, “Kuzey Irak’ta sağlıkta çok ciddi bir boşluk var. Ne yapabiliriz diye düşünürken, şunu gördük. Üniversitemizin hastanesi çok ciddi bir şekilde hasta alabilir oradan. Biz buna sağlık turizmi diyoruz. Bu sağlık turizmiyle de ilgili çok olumlu verimli görüşmelerimiz geçti. Sağlık turizmine ilişkin inşallah ilerleyen günlerde afiş katalog çalışmalarıyla birlikte Kuzey Irak’ta çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kuzey Irak’ta görüştüğümüz makamlar Milli Eğitim Bakanı, Eğitim Komisyonu Başkanı, yine değişik komisyonların başkanları, ticaret bakanı başta olmak üzere bunun dışında projemize ışık tutacak iş adamları ve bürokratlarla görüştük. Kuzey Irak ile ilgili bundan sonraki çalışmalarımız devam edecek. Hem öğrenci düzeyinde hem de sağlık düzeyinde olumlu gelişmeler olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BATTAL: ŞİMDİ İRAN VE AZERBAYCAN’A AÇILIYORUZ

Yabancı öğrenci alımlarının kesinlikle Kuzey Irak ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Prof. Dr. Battal, “İran ile ilgili de bu çalışmalarımız devam ediyor. İran ile geçtiğimiz yıl çalışmalarımız meyvelerin vermeye başladı. Oradan bize yabancı uyruklu öğrenci geldi. Ama bu yıl ki hedefimiz daha çok oradan öğrenci almak ki ondan da bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Bundan sonra Azerbaycan tarafına tekrar bir ziyaret düzenleyeceğiz orayla ilgili bir çalışmamız var. Hatta Azerbaycan’dan bize açık öğretim ile ilgili eğitim öğretim alanında bir ortak bir çalışma yapma teklifi geldi. Bununla ilgili çalışmalarımız YÖK’e yazdık onlarda değerlendiriyor. Bu konuda Azerbaycan tarafından Bakanlık düzeyinden bir destek geldi. Ama bizim sadece açık öğretimle ilişkin bir çalışma ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Oradan yabancı öğrenci statüsünde öğrenci almayı hedefliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim