Van’da bir taraftan devlet eliyle deprem sonrası yıkılan ve zarar gören eğitim kurumları yapılandırılmaya çalışırken bir taraftan da eğitimcilerin örnek çabalarıyla büyük değişimler yaşanıyor. Fedakar öğretmenlerin büyük sorumluluklar alarak okulda kendi çabalarıyla adeta çiçek açtırdıkları okullardan birisi de Zambak Anaokulu oldu. Tuşba İlçesi Zambak Anaokulu öğretmenleri yıl boyunca binbir fedakârlıklarla minik öğrencilerin eğitim gördüğü okullarını hem fiziki hem de sosyal çalışmalar ile adeta baştan aşağı yeniledi. Okul Müdürü İbrahim Akkoyun ile Müdür Yardımcısı Güven Aykaç öncülüğünde öğretmenlerin kişisel girişimleriyle her bir eksiği eğitimcilerin kendi imkânlarıyla kapatılan okulda yılsonuna kadar okul yaşanılabilir bir eğitim kurumu haline geldi.

OKULU KOCA BİR YUVAYA ÇEVİRDİLER

Okulun fedakar yönetimi ve öğretmenleri kendi imkanlarıyla başta çevre düzenlemesi olmak üzere okul binasında da bir çok restorasyon çalışmalarına imza attı. Fedakar eğitimciler okulun çevresini düzenledi, pencereleri tamir edip öğrenciler için güvenli hale getirdi, bina üzerinde tadilatlar yapıp boyama işlemleri yaptı. Okul içini de minik öğrenciler için tam bir yuvaya dönüştüren öğretmenler sosyal faaliyetlere de hız verdi. Öte yandan öğrencilerin yıl boyunca yaptığı etkinlikler ve çalışmaları da toplayan okul yönetimi ve öğretmenleri yıl sonu sergisinde öğretmenler ve aileler ile bir araya geldi. Özel kreşleri ve anaokullarını aratmayan bir okul haline eğitim yuvasında öğretmenlerin bu çabası velilerin de takdirini gördü.

“HEPSİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

Yapılan bu çalışmalar hakkında gazetemize konuşan Okul Müdürü Akkoyun, yaptıkları bu çalışmalar ile ilgili olarak; “Biz burayı görev yapıp mesai bitinci terkettiğimiz bir kurumdan ziyade aynı zamanda evimiz olarak görüyoruz. Gönüllü olarak eğitmenlerimiz ile birlikte bu okulu yaşanabilir ve eğitim için en ideal hale getirmek için elimizden geleni yaptık. İstedik ki bizim görev yaptığımız, çocuklarımızın eğitim gördüğü bu okulumuz eksikliklerinden de kurtulsun. Bunun için de el birliği ile çalıştık.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUĞU HERŞEYE BEDEL”

Müdür Yardımcısı Güven Aykaç ise, “Biz burada tam anlamıyla güçlü bir bağ kurduk. Eğitim yılı boyunca tüm eksiklikleri imkanlarımız el verdiği kadarıyla yapmaya çalıştık. Yeri geldi müdürümüz ile birlikte tadilat yaptık yeri geldi aletleri alıp çalışmalar yürüttük. Biraz da eldeki imkanları zorlayarak bu okulumuzda ismine layık çalışmalar yapıp çiçek açtırmaya çalıştık. Bu noktada öğretmenlerimizin de özverisi büyük oldu. İstedik ki çocuklarımız kendilerini rahat hissetsin, eğitimi iyi olsun. Bu yapılan çalışmalar velilerimizin de takdirini kazandı. Bir eğitim yılı sonuna daha geldiğimizde bu memnuniyetleri duymak, öğrencilerimizin çeşitli etkinliklerde yer almasına şahit olup, başarılarını görmek bizim için en büyük mutluluk oldu. Bu tüm emeklerimizin fazlasıyla karşılığı olmaya yetti.” Dedi.


(Haber: Erdal Erbaş/Şehrivan)

Editör: TE Bilisim