Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında, il birinciliğini elde eden öğrenciler kahvaltıda buluştu.

 

Düzenlenen kahvaltılı programa, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Geylani, Özel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yakup Aladağ, şube müdürleri, Zeve Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Doç. Dr. Nurhan Keskin, Zeve Ortaokul Müdürü Galip Dumuş, Öğretmeler ve Van’ın gururu olan öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bu sene yapılan TEOG sınavında, önceki yıllara oranla ilerleme kaydettiklerini söyledi. Kırekin; “Öğrencilerimizin bu başarısıyla gurur duyuyoruz. Ailelerini, öğretmenlerini, okul idarecilerini, okul aile birliği başkanını tebrik ediyorum. Böylesi güzel başarılar öğrencilerin ailelerini sevindirdiği gibi bizleri de oldukça sevindiriyor. Bizim mutluluğumuz öğrencilerimizin elde ettikleri başarıdır. Bu başarıları daha da üst seviyelere çıkarmak için, hepimiz el birliği ile biraz daha gayret göstermeliyiz” dedi.

 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Geylani, TEOG sınavında başarı gösteren öğrencileri tek tek kutlayarak, Milli Eğitim camiası olarak, Van ilinin eğitimde istediği çıtayı yakalaması için, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını ifade etti. Zeve Ortaokulu Müdürü Galip Durmuş ise yaptığı açıklamada, bu başarının tesadüf olmadığını belirterek; “Öğrencilerimiz son iki yıldır il birincisi olma başarısını gösteriyorlar. Bu yıl ufak da olsa bir endişemiz vardır. Acaba bu başarıyı tekrar yakalayabilecek miyiz? diye kendimize dert ediniyorduk. Çok şükürler olsun öğrencilerimiz bizleri mahcup etmedi ve Allah’a şükürler olsun, yüzümüzü kara çıkarmadılar. Bu başarı Kolej’lerden daha ileride olduğumuzu gösteriyor. Genel ortalamada, 74,50 puan ile Van birincisi oldu. Bu programda bizleri yalnız bırakmayan, İlçe Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Eğitim üzerine yapılan konuşmaların ardında, Van’ın gururu başarılı öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. 

Editör: TE Bilisim