Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Kulübü Dönem Başkanı seçilmesi, TANAP ve Türk Akımı gibi Türkiye'yi bölgesinde enerjide hakim noktaya taşıyacak projeleri nedeniyle son dönemde kendisine yöneltilen bilişim saldırıların yanı sıra, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün asılsız iddialarına da yanıt veren Albayrak, özetle şunları kaydetti: "ŞİÖ'de diyalog ortaklığında olan Türkiye, 2017 itibariyle enerji kulübü dönem başkanı oldu. Şanghay İşbirliği Teşkilatı, özellikle enerji alanında dünyanın en büyük teşkilatlarından. Türkiye olarak biz son dönemde enerji alanında çok önemli adımlar atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz."

 

DAHA DA KUDURACAKLAR

"Kapalı kapılar ardında bizi tehdit etmeye çalışsalar da gölgelerden, gölgelerin arkasından kahpece tehditleri ile korkutmaya çalışsalar da Allah'ın izniyle biz hiçbir şeyden korkmayacağız. Biz önce kendimizi bileceğiz milletimizi bileceğiz, Rabbimizi bileceğiz. Söylenen söze bakacağız. Bir muhatap var mı. Gölgelerden havlayanlara değil, o havlayanların ipini elinde tutan kahpelere mesaj vereceğiz. Bu kahpeleri daha da kudurtacak bir gelişme açıklayacağım."

 

YARASI OLAN GOCUNUR

Türkiye'ye hem enerjide hem de ekonomide önemli bir ivme kazandıracak yeni stratejiyi açıklarken muhalefet sıralarından gelen homurtulara tepki gösteren Albayrak, şöyle konuştu: "Kimin yarası varsa, o gocunur. Özellikle karşınızda bir muhatap olur, onu muhatap alırsınız. İnsan olan adam olan karşınıza gelir varsa bir iftirası anlatır. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Biz kendimizi de halkımızı da Rabbimizi de biliyoruz. O birilerini kudurtacak bir adım daha atıyoruz."

 

İPLERİ ELİNDE TUTANLAR

"Milli muhalefete de sesleniyorum. Milli olan muhalefet varsa onlar da dinlesin. Ülkenin ali menfaatine bir şey söylüyorum. Türkiye özellikle enerji politikalarında yeni dönemde büyük bir enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle milli para ile ticarete başlıyor. Bu çok önemli bir şey demek. Biz yine korkmuyoruz. Ben yine o havlattıklarının iplerini elinde tutanlara sesleniyorum. Biz Allah'tan başka hiç kimseden korkmayız."

 


TÜRK LİRASI İÇİN RUSYA İLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın enerjide dev projelerin finansmanının lira ile yapılacağını açıklamasının ardından edinilen bilgiye göre, bu yöndeki ilk çalışma Rusya ile yapıldı. Türkiye-Rusya ile doğalgaz ticaretinde liraya geçilmesi yönünde çalışmalar başladı. Bu arada Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı projesinde ilk hattın inşa edilmesi için anlaşma imzalandığı bildirildi. Şirketin, anlaşma doğrultusuna Karadeniz'de toplam 900 kilometre boru hattı döşeyeceği ve inşaata 2017'nin ikinci yarısında başlayacağı kaydedildi. Türkiye ile Rusya, doğalgaz boru hattı ile ilgili hükümetlerarası anlaşmayı 10 Ekim'de imzalamıştı.


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim