ŞEHRİVAN EKONOMİ: ÖNDER ALTINAL - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ve uzun süredir kamuoyunda konuşulan “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantılarının dün Van’da yapıldı.

 

Toplamda 12 ilde yapılacak olan toplantıların startı Van’da verilirken Van’daki buluşmaya 2 bakan ve çok sayıda önemli Sivil Toplum Kuruluşu, Sendika, Dernek ve iş dünyasının temsilcisi katılım sağladı. Bir nevi Van’da devlerin buluşması gerçekleşirken hem Van hem de ülke genelindeki iş dünyasına dair önemli konular konuşuldu.

 

“ÇIKAN SONUÇLAR VAN İÇİN UMUTLU”

Toplantı son olarak kapanış programı ile tamamlandı. Kapanış toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ilk olarak şunları söyledi: “Çıkan sonuçlar Van’ın geleceği için umutlu olduğunu gösteriyor. Yine bu sonuçlara baktığımızda özellikle hükümetimizin 23 ili cazibe merkezi projesine alarak, bölgedeki illerin kalkınmasına adım atacak zemin hazırlayacak. Cazibe merkezi projesi tamamen faaliyete geçmesi durumunda özellikle Van’ın bu noktada kazançlı çıkacağına inanıyorum. Yine Van ile ilgili beklentilerde ilk üç sırada ne olsun sorusunda birinci sıra doğal olarak güvenliğin sağlanması, ikinci olarak da sınır ticareti ve sınır ticaretinin gelişmesi, yaygınlaşması diye ortaya çıktı. Bu doğru bir tespittir. Bu potansiyeli kullanmak gerekiyor.”

 

TÜFENKCİ: VAN DÜNYAYA AÇIK BİR İL

Gerekli çalışmaları Van için yaptıklarını ifade eden Tüfenkci, “Dolayısıyla bunun için gereken adımları attık, işte Kapıköy’ün yeniden yapılanması ve modelinize hale gelmesi, oradaki sınır ticaret kapsamının ona göre düzenlenmesi de bazı adımlar var. Van Gölü’nün turizme açılması çok önemlidir. Van’ın turizm potansiyeli harekete geçirilmesi, ilkeleriyle beraber bunun sağlanması çok çok önemlidir. Van’ın güler yüzlülüğü, Van’ın şirin yüzünü ve Van’ın doğal yapısını dünyaya göstermenin zamanı geldi. Van dünyaya açık bir ildir. Bizim ilimizi daha iyi geliştirebilmek için birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor.” Dedi.

 

“GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK DEVLETİN İŞİDİR”

Tüfenkci kapanış toplantısında son olarak şöyle konuştu: “Birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimizin hakkını ve hukukunu gözeterek ve bu coğrafyanın kıymetini bilerek, Anadolu İslamlaştırma, Müslümanlaştırma noktasında önemli bir görev ifa ederek, bu coğrafyaya hep beraber sahip çıkmamız lazım. Bunun için bizim Türk Anadolu coğrafyasında hükümet olarak ne kadar güçlü olmamız gerektiğini de bir kez daha ifade etmek istiyorum. Tabi güvenliği sağlamak devletin işidir, güvenliğin olmadığı yerde huzur olmaz, onun için biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız. 16 Nisan’da güçlü bir Türkiye için, güçlü bir yönetime sahip olmak için, istikrarın sürebilmesi için, koalisyonlardan kurtulmak için herkesin evet demesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim