Edremit Belediyesi eş başkanları ,belediye binasında bulunan makam odasındaki makam masası ve koltuğunu ortadan kaldırarak makam odasını halk odasına dönüştürdü. Eş başkanlar, makam odalarının devlet erkinin katışıksız bürokrasi anlayışı olduğunu belirterek; amaçlarının makam odası, masası ve koltuğunu kaldırarak halkla aralarına örülmüş bürokratik duvarı yok etmek olduğunu söyledi.

Van'ın Edremit İlçesi'nde DBP'li Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan belediye binasındaki mevcut makam odalarını iptal ederek halk odası yaptılar. Tüm resmi kurumlarda istinasız bulunan makam odası yeni dönemde artık Edremit Belediyesi'nde tarihe karıştı.  

"Halkla aramıza örülen duvarları kaldırıyoruz"

Makam odasının halk odasına dönüştürülürek makam koltuğu ve masanın kaldırılmasına ilişkin görüş bildiren belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, halk belediyeciliği tandanslı hizmet üretmek amaçıyla çalışmalarını yürüttüklerini bu çalışmaların başlangıcında da öncelikli olarak halkın kendisini rahat ifade edebileceği ortamları sağlayabilmek olduğunu belirtti. Makam odalarındaki şaşanın aslında sistemin alışagelmiş katı bürokrasisinin pratikteki yansıması olduğuna dikkat çeken Çetin, makam odasını, makam koltuğunu ve makam koltuklarını halkla aralarına çekilen birer set olarak gördüklerini  bu sebeple halkla aralarındaki bu setleri kaldırmayı amaçladıklarını aktardı. Yurttaşlarla görüştükleri esnada duyguların ve düşüncelerin tamamıyla hissedilebilmesini önemsediklerinin altını çizen Çetin, makam odasını feshederek halkla direk duvarların, setlerin, engellerin olmadığı bir teması ve iletişim kurmayı önemsediklerini ifade etti.

"Edremit Belediyesi'nin kapısı her zaman halkına açık oldu"

Edremit Belediye eş başkanı  aynı zamanda geçen dönem Edremit Belediye başkanlığı yapmış olan Abdulkerim Sayan ise DBP'li belediyeler olarak demokratik, katılımcı, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma eksenli hizmet ürettiklerini dile getirdi. Bu doğrultuda sistemin katışıksız devlet bürokrasi anlayışıyla hizmet kurumlarında inşa ettiği makam odalarının, makam masası ve koltuğunun halkla aralarına çekilen set olarak gördüklerini belirten Sayan, bu ezbere son verdiklerini açıkladı. Geçen dönemden bu güne belediye başkanı olarak odalarının kapısını sürekli açık tuttuklarını belirten Sayan, yeni dönemde eş başkanlık sistemiyle beraber açık olan kapıları bu sefer odada bulunan makam olayını ortadan kaldırarak tamamen halkla bütünleştiklerini aktardı.

Editör: TE Bilisim