Çeyrek altın fiyatları son dönemin en popüler yatırım araçlarından biri oldu. Altın fiyatları yatırımcısı tarafından gün içinde merakla takip ediliyor. Peki bugün çeyrek altın fiyatları ne kadar... İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 117,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 785,00 lira oldu. Çeyrek altının fiyatı ise 192 TL oldu...

Çeyrek altın fiyatları son günlerde yaşadığı düşüş ile yatırımcısını umutsuzlandırmıştı. Altın fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte Çeyrek altın fiyatları da yükselişe geçti. Altın fiyatları uzun bir aranın ardından bugün 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum ve çeyrek altın fiyatları

Altının ons fiyatı 1.266,44 dolar ile son üç haftanın en yüksek seviyesini gördü. Dün gün boyu yükseliş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 1.262 dolardan tamamladı.Bugünün ilk saatlerinde 1.266,44 dolar ile 18 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gören ons altın, gelen kar satışları ile kazançlarını geri vererek saat 11.00 itibarıyla 1.260 dolar seviyesinde dengelendi. Altının gram fiyatı ise dün dolar kurundaki gerileyişe karşın yüzde 1,3 yükselmesinin ardından bugün yatay bir seyir izleyerek şu dakikalarda 117,4 liradan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarından sonra altın fiyatlarında yükseliş isteğinin etkili olduğunu belirterek, "Fed iyimserliği dolar kurunda değer kayıplarına neden oldu. Dolar kurunda yaşanan değer kayıplarının, yurt içinde altın fiyatlarının yükselişini sınırlandırdığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yurt içi piyasalarda yaşanan Fed iyimserliğinin biraz daha devam edeceği öngörüsünde bulunan Memiş, "Ancak dolar kurunda yaşanan değer kayıplarının da kalıcı olmasını beklemediğimizi belirtmek isteriz. Dolar kuruna bağlı olarak altının gram fiyatının yükselişi 119 liraya kadar devam edebilir." diye konuştu. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 192 lira, Cumhuriyet altını ise 783 liradan satılıyor.

Altın fiyatları ABD'de Cuma günü beklentilerin oldukça altında gelen tarım dışı istihdam verilerinin ardından son dört ayın en büyük bir günlük artışını gerçekleştirdikten sonra bugün iki haftanın zirvesini gördü.

Spot altının ons fiyatı en son yüzde 0.2 düşüşle 1,241.70 dolar olurken, gün içerisinde 1,248.40 dolara kadar yükselerek 24 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altının ons fiyatı dünkü kapanışa göre yüzde düşüşle 1.240 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 190 lira, Cumhuriyet altını ise 775 liradan satılıyor.

Altın fiyatları Yellen'ın temkinli açıklamaları üzerine gerilese de iki haftanın zirvesine yakın bir seyir sürdürdü. Altının ons fiyatı dünkü kapanışa göre düşüşle 1.240 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

 

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU (8 HAZİRAN 2016)

Haziran ayına hızlı giriş yapan altın durulma dönemine geçti. İstanbul Kapalı çarşı altın fiyatları ne kadar oldu? 24 Ayar Külçe altının gramı 116 liradan alınıyor ve 117 liradan satılıyor. Cumhuriyet altın fiyatı 765 liradan satışa sunuldu ve 775 liradan satılarak işlem görüyor. 22 Ayar Bileziğin gramı 105,90 liradan alınıyor 106,50 liradan satışa başladı. Tam altın 766,27 liradan alınarak güne başladı ve 785,50 liradan satılarak günü kapatacağa benziyor. Yarım altın 370 liradan güne başladı ve 380 liradan satılarak güne kapatacağı söyleniyor. İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatı 185 liradan alınıp 189 liradan satılıyor.

Altın fiyatları seyrini korumaya devam ediyor. Yaşanan son gelişmelerden sonra çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu. Altın uzmanları yatırım yapmanızı öneriyor. 8 Haziran 2016 altın fiyatlarında düşüş etkisini gösterdi. ABD'de açıklanan verilerin ardından 114,0 - 115,7 lira aralığında dalgalanan altının gram fiyatı günü önceki kapanışın yüzde 0,44 altında 114,7 liradan tamamladı. Altın uzmanları ileriye dönük kazanç için altına yatırım yapılmasını öneriyor. Haziran ayında normlarını koruyan altının ilerleyen günlerde ne olacağı tahmin edilemiyor. Şu an için kapalıçarşı da çeyrek altın 189 liradan satılarak güne başlamış durumda.

Editör: TE Bilisim