Dijital Tarım Pazarı'nın online tanıtımında konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 'Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulacak, tüketicimiz, esnafımız kaliteli ürünü tedarik edebilecek' dedi.


Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı'nın online tanıtımında konuşma yaptı.

"Tarımsal alanda dünyada 17. olmamıza rağmen, tarımsal hasılada Avrupa'da birinci sırada, dünyada ilk 10'dayız" diyen Pakdemirli, şunları söyledi:

"Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulacak. Tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü sağlayabilecek."

Pakdemirli, "DİTAP, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin olduğu, planlı üretimin yapıldığı pazar olacak. DİTAP ile tarım ürünlerimizin satışı sağlanacak, fiyatların sezon öncesi öngörülebilir olmasıyla ihracat pazarları artacak. DİTAP, üreticilerimize avantaj sağlıyor, öncelikle girdi finansmanı kolaylığıyla tohum, gübre gibi ürünlerin tedariki olacak" diyerek konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da "Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online buluşturarak, tarımsal üretim ve ticarete önemli ivme kazandıracaktır" dedi.

Pekcan, "Uygulamayla daha planlı ve öngörülebilir üretim yapısı oluşacak, küçük üreticilerin pazara erişimi artacak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim