TL iç siyasi gelişmeler ve dolardaki küresel değer kazancı ile baskı altında, dolar/TL 29 Şubat'tan beri ilk kez 2.98'i aştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması ve sonrasında ekonomi yönetiminin ve politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin belirsizlikler TL'deki satış baskısını kuvvetlendiriyor.

 

DOLAR 2.98 SEVİYESİNİ AŞTI

Cuma günü 2.97'nin hemen altında haftayı tamamlayan ve bu sabah güne 2.9720 civarında başlayan dolar/TL gün içinde en yüksek 2.9851 seviyesini gördükten sonra  2.98'in üzerindeki seyrini sürdürüyor. 

 

 

Cuma günü 2.97'nin hemen altında haftayı tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne 2.9716/2.9739 seviyesinde başlamıştı. 

Siyasi gündemin yeniden ön plana çıkması TL'de kırılganlık ve satış baskısı yaratmaya devam ederken, lokallerin 6 Mayıs ile biten ve başbakanlığın el değiştirecek olmasının kesinleştiği hafta 4 milyar doların üzerinde döviz satması ise TL'deki değer kayıplarını sınırlayan ana etken olmayı sürdürüyor. Toplamda 200 milyar dolara ulaşan döviz mevduatlarının TL'ye dönmeye başlaması ve önümüzdeki süreçte de bunu devam ettirebilecekleri yönünde oluşan algı TL'ye son dönemde destek olan nadir unsurlar arasında öne çıkıyor.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim