Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanlar yüzde 10'luk kesintinin kalkmasıyla üçüncü zammı elde etti.

SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini kuranlar, art arda 3 zamla 203 lira ile 595 lira arasında gelir artışı elde etmiş oldu.

Geçtiğimiz ay tüm emeklilerin maaşına çifte zam yansıtıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.86 +100 lira, memur emeklileri de yüzde 6 + yüzde 0.90 zam aldı. Çifte zammın hemen ardından Bağ-Kur kapsamında çalışan emekliler üçüncü artışı elde etti. Emekli olup Bağ- Kur kapsamında çalışanların maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. Kesintinin kaldırılması yoluyla emekliler gelir artışı elde etmiş oldu.

Çalışan emekliler heyecanla bu artışı da ceplerine koymaya hazırlanırken; Zamların getirilerini hesapladı. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, yüzde 10'luk kesintinin kaldırılması sayesinde 87 ile 381 lira arasında gelir artışı elde etti. Bu emeklilerin yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış da eklendiğinde yani 3 zamla kazancı da 203 ile 595 lira arasında gerçekleşti. En düşük emekli maaşında (Bağ-Kur tarım) bu 3 zamla 203 lira, en yüksek emekli maaşında (SSK) 595 lira artış ortaya çıkmış oldu.

emeklimaaszam2016 (1)

MART'TA YANSIMAYA BAŞLIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılmasının maaşlara yansıyacağı tarihi açıkladı. Açıklamada, 10 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin yayımını takip eden ödeme dönemi başından itibaren yürürlüğe gireceği kaydedilerek, şöyle denildi: "SSK ve Bağ-Kur kapsamında yaşlılık aylığı alanların Şubat dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk edecek SGDP Mart dönemi aylıklarından kesileceğinden, Nisan döneminde ödenecek aylıklarda SGDP kesintisi yapılmayacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli aylığı alanların Şubat dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk eden SGDP Şubat aylıklarından peşin kesildiğinden Mart dönemi aylıklarından SGDP kesintisi yapılmayacak."

emeklimaaszam2016 (2)

Editör: TE Bilisim