PROMOSYONUN SONUCU BEKLENİYOR

Yaklaşık 11.6 milyon emekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanarak Başbakan Binali Yıldırım'a sunulan banka promosyonu pazarlığının sonucunu merakla beklemeye başladı.

 

YILBAŞI HEDİYESİ OLACAK

Başbakan Yıldırım'dan kendisine sunulan rakamları yükseltmesini bekleyen emeklilerin cebine girecek ciddi bir meblağ, yılbaşı hediyesi olacak.

 

SON AŞAMADA

Emeklilerin talepleri arasında yıllardır ilk sıralarda olan banka promosyonu verilmesi konusunda son aşamaya gelindi.

 

BAŞBAKAN'A SUNULDU

Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasındayaklaşık 1 yıldır süren görüşmeler tamamlanarak, pazarlıkta ulaşılan son rakam Başbakan Yıldırım'a sunuldu.

 

BANKALAR İLE TOPLANTI

Yıldırım'ın, kamuoyunun beklentilerinin altında kalması nedeniyle sunulan rakamı tekrar gözden geçireceği belirtilirken, rakamın bir miktar daha artırılması için bankalar ile toplantı yapması bekleniyor.

 

RAKAM AÇIKLANACAK

İlerleyen günlerdeki olası toplantının ardından Yıldırım'ın,hükümetin emeklilere aylıkları karşılığında bir miktar banka promosyonu verilmesi vaadini sonuçlandırıp, verilecek promosyon rakamını yeni yıldan önce açıklayacağı tahmin ediliyor.

 

GÖRÜŞMELER TAMAM

Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanan görüşmelerde, emeklilere aylıkları oranında banka promosyonu verilmesi noktasında anlaşıldığı öğrenildi.

 

MAAŞA GÖRE PROMOSYON

Yüksek aylık alan emeklinin yüksek, düşük aylık alan emeklinin ise düşük miktarda yararlanacağı promosyon imkanı, aylık oranına göre farklı kademelerden oluşacak.

 

"SONUCA ODAKLANDIK"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, "Yıllardır talep ettiğimiz banka promosyonunda artık sona yaklaşılmış olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Bu memnuniyetimizin dört başı mamur bir mutluluğa dönüşmesi için verilecek rakamların emeklilerin beklentilerini karşılayacak, bir yaralarına merhem olacak miktarda olması gerekiyor" dedi.

 

YILLIK RAKAM YÜKSELTİLMELİ

Ergün,emeklilerin yıllık 100-150 lira rakamlarını düşük bulduğunu Başbakan'dan yükseltmesini beklediklerini söyledi.


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim