ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  Döviz piyasasındaki hareketlenmelerle birlikte başlayan ve ciddi fiyat artışları ile sarsılan piyasalarla ilgili topyekün mücadele sürüyor. Hükümetin açıkladığı Enflasyonla Topyekün Mücadele kampanyası başta olmak üzere dört koldan piyasadaki sıkıntılar bertaraf edilmeye çalışılırken kampanyaya bir destek de Van’ın en önemli ekonomi kuruluşu Van TSO’dan geldi. Van TSO kampanyaya tam destek vererek, “Biz de varız” dedi.

 

Dövizlerdeki ani artışlar, piyasadaki fiyat artışları, stokçular ve fırsatçıların yaşattığı mağduriyetlerle mücadele seferberliği aralıksız sürüyor. Dövizin ateşinin düşmeye başladığı ve çeşitli kampanyalarla piyasanın yeniden eski günlerine döndürülme çabasının verilmeye çalışıldığı şu sıralar hükümet tedbirleri artırarak sürdürüyor. Bu noktada hükümetin başlattığı en önemli kampanya olan Enflasyonla Topyekün Mücadele’ye destekler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Kartopu gibi büyüyen bir kampanyaya dönüşen mücadeleye bir destek de Van’dan geldi. Van TSO beraberindeki diğer ekonomi kuruluşları ile bir araya gelerek sürece destek verdiklerini açıkladı. Van TSO’da düzenlenen toplantıda konuşan Necdet Takva sürece dair desteklerini açıklarken: “Türkiye’nin ekonomik manipülasyon dönemi ile karşı karşıya kaldığını hepimiz yakinen takip ediyoruz. Dedi. “Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.” Diyen Takva, Van da kampanya ile ilgili desteklerin dün itibariyle start aldığını belirterek Van’da da 300 civarında firmanın şu an itibariyle sürecin destekçisi olduğunu açıkladı.

 

 

VAN TSO DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI

 

Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaştan sonra ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalarla birlikte piyasalarda artan fiyat artışları sonrası hükümetin açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekûn Kampanyası’na destekler hızla artarken, Van Ticaret Odası’ndan da (Van TSO) mücadeleye destek açıklaması geldi. Özellikle piyasalarda yaşanan dalgalanmalar birlikte haksız kazanç ve stokçuluk konusu hala sıcaklığını kururken, Türkiye geneli hükümete destek veren firma sayısı 500’ü geçti. Van geneli ise, Van ile bağlantısı olan 300 firmanın da ‘Enflasyonla Topyekûn Kampanyası’na destek veriyor. Hükümete destek veren firmalar gün geçtikçe hızla artarken, Van Ticaret Odası bu konu da destek vermeye hazır olduklarını ve Van kamuoyuna destek vermek adına çağrıda bulundu. Van Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Enflasyonla Mücadele Programı’nı son derece önemli bulup desteklediklerini belirterek, “Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir” ifadelerine yer verdi.

 

 

“FAALİYETLERİMİZİ HIZLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Hükümetin açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ kampanyasına yönelik yaptığı açıklama öncesi enflasyonla neden mücadele ettiklerini ve enflasyon nedir, konusuna değinen Van Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Türkiye’nin ekonomik manipülasyon dönemi ile karşı karşıya kaldığını hepimiz yakinen takip ediyoruz. Tabi bu süreci yöneten önemli aktörlerden bir tanesi de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) olduğunu bu süreçte takip ediyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yaklaşık 1 milyon 700 bin işverenin özel sektör temsil yetinin en büyük çatı kuruluşu olarak bu enflasyon meselesin de önemli bir taraf olarak konumunu tanımladı. Bizler de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği şemsiyesi altında örgütlenmiş 365 oda ve borsa olarak ‘Enflasyonla Etkin Mücadele’ kampanyası çerçevesinde faaliyetlerimizi hızlandırmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

 

“SORUMLULUK VE GÖREV HEPİMİZİNDİR”

 

Fiyat istikrarı makroekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirten Takva, “Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.” İfadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE OLARAK AYNI HEDEFE KENETLENMELİYİZ”

 

Enflasyonla mücadelenin aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadele olduğunu ifade eden Takva, “Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.” Dedi.

 

 

“MÜCADELE DE EN ÖN CEPHEDE YER ALACAĞIZ”

 

Hem firmaların hem de milletin, enflasyonla topyekûn mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inançlarını tam olduğunu belirten Takva, “Biz de, Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz.  İnanıyorum ki, Van ili olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.” İfadelerinde bulundu.

 

TAKVA: VAN’DAN 300 FİRMA DESTEK VERİYOR

 

Van’da enflasyonla mücadeleye destek veren firmalara değinen Takva, “Üreticisi olan ve Ulusal bazda faaliyet gösteren 300’e yakın firma Van ile bağlantısı olduğunu düşündüğümüz ve burada distribütörü, dağıtımcısı veya bayisi olan firma enflasyonlamücadele.org.tr adresinden kendi taahhütnamelerini belirlemek suretiyle gereken desteği sağlıyorlar. Gerekli indirimleri en yüzde 10 indirim uygulayarak Van’dan da neredeyse birçok firma bu sürece dâhil oluyor. Onlara da bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

“İLK ADIMI BUGÜN ATIYORUZ”

 

Bundan sonraki süreci oda ve kent olarak nasıl yürüteceklerini ifade eden Takva, “Meslek Komitemiz, Meclisimiz, Yönetimi Kurulu Toplantılarımız da kampanya hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Kampanya’nın üyelerimize duyurulması konusunda ilk adımı bugün atıyoruz. Üyelerimizde bu konuda farkındalık ve duyarlılık yaratacağız. Kampanya görsellerini elektronik ortamda ve bastırarak üyelere ileteceğiz. Görselleri kullanan üyelerin işyerlerini sürece dahil edeceğiz. Onların bilinirliliğini artıracağız. Yine üyelerimize yönelik ulusal ve yerel basında çıkan haberleri arşivleme konusunda bir çalışma başlatacağız. Üyelerimize sosyal medya hesaplarında yapılan bilgilendirme metinleri ve kullanılan görsellere ilişkin kayıt tutmaları yönünde uyarıda ve bilgilendirmede bulunacağız. İndirim gerçekleştiren üyelere önümüzdeki süreçlerde ödülle taltif edilmesi konusunda bir çalışma başlatacağız. Aynı zamanda birliğimizden ve Organize Sanayi Bölgemizden de rica ediyoruz. Yine kampanya konusunda hazırlanan tüm arşiv belgeleri ve dokümanların tamamı her hafta derlenerek üst birliğimizle paylaşılacak.” İfadelerini kullandı.

 

Van TSO’da enflasyonla mücadele kapsamında düzenlenen toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge ve Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da katıldı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim