Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan altın tahvili ve altında dayalı kira sertifikası uygulamasını çok değerli bulduğunu ifade ederek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması çağrısında bulundu. Erdoğan ayrıca "Faizlerin yüzde 20 olduğu ülkede yatırım yapılabilir mi?" diyerek faizlerdeki düşüşün istenilen noktada olmadığını vurguladı

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Altın tahvili ve altında dayalı kira sertifkası uygulamasını çok değerli buluyorum. Yastığın altında veya kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz. Ekonomimize kazandırılmasına imkan sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda o altın sahiplerine de değerlendirme noktasına çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Vatandaşlarımızı ülkenin gelişmesine katkı sağlamasına davet ediyorum."
 

FAİZDEKİ DÜŞÜŞ İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİL

Faizlerdeki düşüşün halen istenilen noktada olmadığının altını çizen Erdoğan, "Faizlerdeki düşüşü başaramazsak birçok musibet bizi beklemektedir. Bunu bir defa halletmemiz lazım. Piyasa faizinin yüzde 20 olduğu ülkede yatırımcı yatırım yapabilir mi? Ondan sonra lanetle de karşı karşıya kalırız. Birçok sefil ailelerle de karşı karşıya kalırız. Faiz lobilerinin yaklaşımları ile adım atamayız. Onlarla adım atarsak sadece onları ihya ederiz. Enflasyonda hala düşüşü sağlayamıyoruz, yüksek faiz sebebiyle. Bu benim iddiam. Yüksek faiz asla enflasyonu aşağı çekmeyecektir. Bunun kararını öyle veya böyle vermemiz lazım. Doğru orantılıdır, faiz düşerse enflasyon düşer. "Şu anki anlayış ters orantılıdır", hayır ya ters orantılı değil, gördük." dedi.

 

VARLIK FONU

Erdoğan, Varlık fonu ile ilgili olarak da, "Varlık Fonu'nun henüz istediğimiz bir kapasiteye kavuşmadığı gerçektir. Varlık Fonu'nun büyüme için ihtiyaç duyacağımız yatırımların en önemli destek unsuru haline getirileceğini umuyorum" diye konuştu.


SABAH 

Editör: TE Bilisim