Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan

Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Mahmut Köroğlu’nun istifa etmesinin ardından Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığında oluşan boşluğa yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan seçim ile Necip Oflas geldi.

Bir otelde yapılan yönetim kurulu toplantısına Mahmut Köroğlu, Ayhan Fidan, Sibel Cacim Saatçioğlu, ve Necip Oflas gibi isimler başta olmak üzere 13 üye katıldı. Üyeler arasından Necip Oflas ve Sibel Cacim olmak üzere iki aday çıkarken, toplantıda ki divan kurulu başkanlığını Ayhan Fidan üstlendi. Saat 11.00’de başlayıp 12.00 itibari ile biten seçimlerde 13 oy kullanıldı. Açılan sandıktan Sibel Cacim Saatçioğlu’na 6 oy çıkarken, Necip Oflas 7 oy ile seçimi önde kapattı. İlk oyu kullanan Eski Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu “Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak bir aileyiz. Başarıya giden yolda rekabet en olmazsa olmaz faktördür. İki arkadaşımızın tatlı bir rekabeti ve bizim oylarımız ile birlikte yeni bir başkan seçmiş olacağız. Hayırlısı neyse ve hak eden kimse o arkadaşımın bu vazifeyi üstlenmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

‘YAŞANILAN TATLI REKABET BENİ MUTLU ETTİ’

Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte Başkanlığını ilan eden Necip Oflas yaptığı açıklamalarda  “Hepinizi en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Öncelikle kendimi tanıtayım, 1983 yılı Van doğumluyum, İlk orta ve lise tahsilini Van’da tamamladım. 2006 yılında Malatya İnönü Üniversitesinden Elektrik Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. 2007 yılında başladığım ticari hayatıma kuruculuğunu yaptığım Necip OFLAS Mühendislik ve Mavi Ay Yapı Mühendislik Firmaları ile devam etmekteyim. 2011 yılında üye olarak dâhil olduğum Van Genç Girişimciler Kuruluna Başkan seçilmem sebebi ile geçen süre içinde faaliyetlerine katıldığım Van Genç Girişimciler Kurulumuzun Başkanı Sayın Mahmut Köroğlu’na bizlere vermiş olduğu desteklerinden ve cesaretinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Deneyim ve tecrübelerine her zaman başvuracağımız Sayın Mahmut Köroğlu’nun,  İhtiyacını hissettiğimiz konularda da yanımızda olacağını biliyor olmamız gücümüze güç katmaktadır. Ayrıca aynı yola baş koyduğumuz ekip arkadaşım Sibel Cacim ile yaşadığımız tatlı rekabetin ardından,  birlikte daha uyumlu bir yapı içinde çalışmalarımıza devam edeceğimizi umuyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Yeni dönem çalışmalarımızın içinde önümüzdeki dönemde daha güçlü bir Van için, bölgede daha çok söz sahibi olabilmek için sadece bizlerin çalışması yeterli olmayacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘VAN’I HAK ETTİĞİ YERE BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ’

Van’ın bir Dünya markası olma yolunda bütün kurum ve kuruluşların destek sunması gerektiğini belirten Oflas “Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve diğer değerli dostlarımızın bize vereceği desteklere de ihtiyacımızın olacağını belirtmek istiyorum. Bu sayede birlikte geliştireceğimiz projelerle ve oluşturacağımız Çalışma Grupları ile gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Van ilimizi layık olduğu yerlere çıkaracağız. Van’da yapacak daha çok işimizin olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda; Gelin, Medeniyetlerin Beşiği Van’ı olması gereken ve hak ettiği yerlere birlikte taşıyalım. Anadolu’nun Doğu kapısı, Anadolu’nun İncisi Van’ı bir Dünya markası yapalım. Van’ın ekonomi, turizm, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için öncelikle halkımıza, Van Ticaret ve Sanayi Odasına, Van Genç Girişimciler Kuruluna, kamu kurum ve kuruluşlarına bu güne kadar verdikleri ve bundan sonra verecekleri destek için de şimdiden teşekkür ediyorum. Teveccühlerinizle Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilmemi sağlayan siz değerli dostlarıma teşekkür ediyor, bu duygular içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” Diyerek ekledi.

 

Editör: TE Bilisim