Van Ekonomist Dergisi tarafından 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ekonomi forumu’nun 1. Tanıtım toplantısı dün sabah saatlerinde Şişli Öğretmen Evinde yapıldı.

Toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, OSB Başkanı Necmeddin Çok, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Göksal Yarız, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan, MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Demir, Türkiye Seyahat Acenteliği Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Abdullah Tunçdemir gibi isimler katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Van Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun toplantıya birçok ilden iş adamının katılacağını belirterek, bu iş adamlarının barınması ve ulaşımı konusunda kolaylığın sağlanması için gerekli sayıda personel ve araç temin ettiklerini vurguladı. Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve OSB Başkanı Necmeddin Çok ise böyle bir forum düzenlediklerinden dolayı Van Ekonomist Dergisi çalışanlarına teşekkürlerini ve başarı dileklerini sundu.

‘KADROSU KALABALIK FORUM’

Forum toplantısına birçok ilde iş adamının katılacağını belirten Olgun “1.Van Ekonomik Forum Toplantısı’nın tanıtım kahvaltısına hoş geldiniz. Toplantı 28 Şubat 15.30 tarihinde Toros Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ahmet Özer’in önderliğinde, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Doktor Emin Yaşar Demirci, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Necmettin Çok ve TÜRSAB Başkanı Abdullah Tunçdemir’in katılımları ile başlayacak. Aynı günün akşamı Rescate Otel’de bir programımız olacak. İl dışından şu ana kadar teyitini aldığımız TESK Genel Başkanı Bendemir Palandöken, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Uluslararası Baklagiller Federasyon Başkanı Mahmut Arslan, Güneydoğu Konfederasyonlar Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Van İş Adamları Derneği İstanbul Dernek Başkanı Fatih Altınoğlu, Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Doğan, Mersin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Hamit İzol, Kıbrıs Tur Acenteleri Birliği Başkanı Ali Barut, İzmir Ramada Otelleri Yönetim Kurulu ve İş Adamı Faruk Ünsal gibi isimler toplantıya katılacaklarını teyit ettirdiler.” İfadelerini kullandı.

‘İLK OLMASI BİLE BİR BAŞARIDIR’

Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ise “Öncelikle Van Ekonomist Dergisi çalışanlarına böyle başarılı bir çalışmaya imza atacakları için teşekkür ediyoruz. Gelecekte de devam etmesi dileğiyle tebriklerimizi sunuyoruz. Yapılan bir ekonomik forumdur. Her şehrin bu tip ekonomik forumlara ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç sanayinin, ticaretin ve ekonominin gelişmesiyle hâsıl olan bir şeydir. Bu forum belki tam anlamıyla gerekeni karşılayamayacak ama bir ilk olduğu için önemli bir başarı olarak görülmelidir. 17. Fuarımızı düzenleyeceğiz. Çoğu yerde eleştirildik. Ya da çoğu yerde çadırlarımız çöktü. Fiziki yapılarımız belki yetersizdi. Ama oluşan yeni alanlarla bu sorunlar tamamen ortadan kalkacak. Arkadaşlarımıza tekrardan tebriklerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

‘HER DALIN İLİMİZE KATKISI VARDIR’

OSB Başkanı Necmeddin Çok proje de birçok kesimden iş adamının katıldığını belirterek forumun oluşmasına öncülük eden herkese teşekkürlerini sundu. Çok “Bu forum sanayicisinden iş adamına, turizmcisinden ekonomistine kadar her kesimi içine aldığı için çok önemsiyoruz bu projeyi. Ve bu projeyi uygulayan Van Ekonomist Dergisi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Her şeyden önce bilinmelidir ki il dışı çalışmalar ve il dışındaki iş adamları bizim ticaretimiz açısından çok önemlidir. Bir yatırımcının ilimize gelmesi sonrasında onlarca yatırımcıyı arkasından getirir. Bu yatırımcı her daldan olabilir her dalın ilimize katkısı olur. Bu programın devamı olmasını ve başarılı olmasını bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.


Ömer TOKTAŞ-Önder ALTINAL / Şehrivan

Editör: TE Bilisim