Son zamanlarda ekonomik gidişat ile ilgili olumsuz değerlendirmelerin sürdüğü şu günlerde 2011 yılında da esnafın can simidi olan KOSGEB’den yeni müjdeler geldi. Destekleri ile Vanlı esnafların yeniden ayağa kalkmasında önemli bir kuruluş olan KOSGEB Avrupa Birliği Kobi Haftası kapsamında kurum ve kuruluşları ziyaret ederek destekler hakkında bilgi verdi. Diğer bir çok destekte olduğu gibi Vanlı girişimcilerin KOBİ’lere verilen desteklerden de yeterince faydalanmadığını belirten yetkililer, Vanlılara KOSGEB’in 750 bin TL’ye varan yeni desteklerini de açıklayarak, esnafa çağrıda bulundu.

VANLILAR TEŞVİKTEN YARARLANMIYOR!

Bu yıl 6’ıncısı Kutlanan Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla, KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ’lere yönelik KOSGEB desteklerinin anlatımı ve KOBİ’lerin KOSGEB desteklerinden daha iyi yararlanması için çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ziyaret eden KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdür Vekili Eyüp Taşkın, KOBİ Uzman Yardımcısı Sinan Kibar ve A.Hadi Arvas Van TSO Başkanı Takva’ya KOSGEB destekleri hakkında bilgi sundu. Müdür Vekili Eyüp Taşkın KOSGEB desteklerinden İşbirliği-Güçbirliği Destek Programından Van’daki KOBİ’lerin yeterince faydalanamadığını, bu desteğin bölgede bulunan KOBİ’lerin birçok ihtiyacını karşılayabileceği bunun için en az beş işletmenin bir araya gelerek ortak ihtiyaçlarının karşılanması konusunda kuracakları işletici kuruluş ile 750.000,00 TL kadar destekten faydalanabileceğini söyledi.

“VAN TSO GEREKLİ ÇABAYI VERİYOR”

TSO başkanı Necdet TAKVA da bugüne kadar KOSGEB-TSO işbirliği içerisinde çalıştıklarını, konu ile alakalı olarak en kısa zamanda sektör toplantıları düzenleyerek KOBİ’lerin İşbirliği- Güçbirliği Destek Programında faydalanması için KOSGEB- Van TSO işbirliği kapsamında sektörel toplantılar düzenleyeceğini söyledi. Başlıca tekstil, gıda, et ve süt ürünleri, ambalaj, gıda paketleme vb. sektörlerini bir araya getirerek proje sunulması için azami çaba harcayacağını söyledi. TSO başkanı Necdet Takva, KOSGEB Müdürü Eyüp Taşkın ve KOSGEB çalışanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ BAŞLIYOR!

Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Kazankaya’yı ziyaret eden KOSGEB Van Hizmet Merkezi Heyeti Girişimcilik Destek programı ve Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkında bilgi sundu. Müdür Vekili Eyüp Taşkın halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakülte’si bünyesinde hale devam eden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin üniversitenin tüm birimlerine yaygınlaştırmak istediklerini söyleyerek Rektör vekilinden destek istedi. Ayrıca Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkında Teknokent yer tahsisi için başvuran Girişimci, KOBİ’ler ve akademisyenlerle Üniversite-KOSGEB işbirliği içerisinde toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya da KOSGEB Müdür Vekili Eyüp Taşkın’a Avrupa KOBİ haftası nedeniyle yapılan görüşme ve ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek en kısa zamanda işbirliğin kurulacağını söyledi.


(HABER: ERDAL ERBAŞ/ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim