Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, koronavirüse karşı işe yarayan tek ilacın remdesivir olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından remdesiviri üreten Gilead Sciences isimli şirketin hisseleri borsada yüzde 5 yükseldi.


Koronavirüse karşı işe yarayan tek ilaç remdesiviri üreten Amerikalı Gilead Sciences'in hisseleri işlem gördüğü borsada yüzde 5 yükseliş gösterdi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünyada hızla yayılıyor. Bugüne kadar hastalık nedeniyle dünya genelinde 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hastalığa karşı bir ilacın işe yaradığı henüz açıklanmadı ancak Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindiren bir haber geldi.

"ETKİSİ OLABİLECEK TEK İLAÇ REMDESİVİR"


Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlediği basın toplantısında hastalığa karşı işe yarayan ilaçla ilgili "Şu an gerçek etkisi olabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" açıklaması yaptı.

HİSSELERİ YÜKSELDİ


Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Aylward'ın açıklaması ilacı üreten firmaya yaradı. İlacı üreten Gilead Sciences'ın borsada işlem gören hisseleri bu açıklamanın ardından yüzde 5 oranında yükseldi.


 

Editör: TE Bilisim