Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi kartlarında azami faiz oranlarında indirime gitti. Ayrıca, BDDK tarafından ödenmesi gereken asgari tutarın kurulca belirlenecek tutardan aşağı olmayacağına dair değişikliğe gidildi.

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,25 oldu.

Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca alınan karara göre, kredi kartlarında azami faiz oranı düştü.

Bu duruma göre:

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,25 (önceden yüzde 1.40)

Yabancı para cinsinden aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,00 (önceden yüzde 1.12)

Türk lirası cinsinden aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1,55 (önceden yüzde 1.70)

Yabancı para cinsinden aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1,30 (önceden yüzde 1.42) oldu.

Karar 1 Nisan 2020'den itibaren yürürlüğe girecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliği'nde de değişiklikler yapıldı.

Kredi kartı asgari tutarı değişecek

Bu duruma göre, "ödenmesi gereken asgari tutarın kurulca belirlenecek tutardan aşağı olmayacağı ve bankanın bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarını belirleyebileceği." şeklinde değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin 22'nci maddesinin başlığı "Kredi kartı limiti ve asgari tutar" olarak değiştirilerek, maddeye şu fıkra da eklendi:

"Kurul, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın görüşünü alarak, kredi kartlarında asgari tutarı dönem borcunun yüzde yirmisiyle yüzde kırkı arasında olacak şekilde belirlemeye ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşünü alarak kredi kartı limitine dair maddede yer alan sınırlamaları değiştirmeye yetkili olacaktır."

Editör: TE Bilisim