Türk savunma devlerinden Netaş'ta satış hazırlığı yapılıyor. Netaş hisselerinde satış yapılabilmesi için büyük hissedarlar karar aldı. Netaş tarafından KAP'a yapılan açıklamada, ana hissedar OEP'in yüzde 48.04'lük hissesinin satışı konusunda değerlendirme kararı alındığı belirtildi.

 

Netaş hisselerinde satış imkanlarının değerlendirilmesi için en büyük hissedar karar aldı. Yüzde 15'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan şirkette satış değerlendirmesi yapılan hisselerin toplam piyasa değeri 270 milyon TL'yi buluyor. Eğer hisselerin tamamı satılırsa şirket el değiştirecek. Bölgesel sistem entegratörü olarak büyüme stratejisi doğrultusunda yoluna devam eden Netaş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ana hissedarı OEP (One Equity Partners)’in Netaş’ta bulunan % 48.04 oranındaki hissesiyle ilgili olarak muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları değerlendirme kararı aldığı belirtildi. 

 

TSK GÜÇLENDİRME VAKFI DA ORTAK

Netaş, yenilikçi ve yaratıcı çözümleriyle, global pazarda servis sağlayıcılara ve kurumlara uçtan uca katma değerli çözümler, sistem entegrasyonu ve teknoloji hizmetleri sunuyor. Teknoloji devleriyle stratejik iş ortaklığı yapan Netaş, 200’den fazla küresel operatör için yazılım çözümleri geliştiriyor. Hisselerinin %36,96'sı Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketin başlıca ortakları ; %48,04 payla OEP (One Equity Partners) Turkey Tech B.V. ve %15 payla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı. 

 

KAMUYA İŞ YAPIYOR

Son 7 yılda, ciro bazında yılda ortalama %23 büyüyen Netaş; müşterilerine network, güvenlik, tümleşik iletişim, sanallaştırma, bulut bilişim, savunma teknolojileri, kamu güvenliği, geniş bant mobil erişim, optik ve taşıyıcı Ethernet, GSM-R, IT entegrasyonu, stratejik dış kaynak kullanımı ve özgün yazılım geliştirme konularında çözüm sunuyor. Netaş, teknoloji danışmanlığından satış sonrası desteğe kadar, Türkiye’nin yanı sıra Asya-Pasifik ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ile Kuzey Afrika’daki kurumlara, kamu ve savunma sanayi alanlarında hizmet veriyor.

 

FATİH PROJESİNDE DEV PASTAYI KAPMIŞTI

Netaş sadece savunma sanayi için değil aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı için de çok ciddi bir proje ihalesini kazanmıştı. Kamuoyunun Fatih Projesi olarak bildiği projenin 2. fazında en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanan Netaş'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı kontrat büyüklüğü 250 milyon TL'ye yakındı. İhale T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki toplam 9.052 okulda yer alan 157.272 derslik, laboratuvar ve sosyal alanda, öğretmen, öğrenci ve idarecilerin öğrenme-öğretme ortamlarından faydalanmaları için donanım ve altyapı alım, kurulum, ağ bağlantısı, garanti ve bakım, etiketleme ile dağıtımlarını kapsayan dört ayrı sözleşmeyi kapsıyordu.

 

NETAŞ'TA KİMİN NE KADAR HİSSESİ VAR?

Netaş'ın yüzde 48.04 oranındaki hissesi OEP Turkey Tech B.V.'ye ait. OEP Turkey Tech B.V.'nin ise yüzde 15'i Rhea Girişim Sermayesi'ne ait. Yani dolaylı olarak Netaş'ın yaklaşık yüzde 7.21'ini Rhea Girişim Sermayesi kontrol ediyor. Kalan yüzde 40.83 oranındaki hisse ise Amerikalı finans devi JP Morgan'ın kontrolünde. Türk hissedar Rhea'nın ise çoğunluğu halka açık olsa da şirketin kontrolünü Onur Takmak elinde bulunduruyor. 

Editör: TE Bilisim