Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’da bir araya gelen taşeron işçiler, referandum öncesi kadro müjdesi beklediklerini söyledi.

Çeşitli illerden Ankara’ya gelen taşeron işçi dernekleri ve temsilcileri, Kamu Taşeron Çalışanları Platformu çatışı altında 3 günlük çalıştay gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Sekreteri Fatih Öksüz, çalıştayın amacının 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde vaat edilen taşerona kadro sözünün yerine getirilmemesinden kaynaklanan mağduriyetlerin daha da fazla yaşanmaması için yetkililere seslerini duyurmak olduğunu ifade etti.

"Programımızın amacı Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin vermiş oldukları taşerona kadro sözünün hala yerine getirilmemiş olmasından kaynaklı" denilen açıklamada, "Binlerce taşeron işçisinin işten çıkartılmadan dolayı yaşamış oldukları mağduriyeti ve daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için  sesimizi yetkililere duyurarak kadro sözünün  bir an evvel hayata geçirilmesini talep ediyoruz" denildi.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Öksüz, "Devletimize ve milletimize sahip çıktığımızı bu mücadelemizle gösterdik. Yeri geldi dışarıda soğuktan donmak üzere olan bir hayvana montumuzu verdik yeri geldi vatanımız uğruna canımızı feda ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Öksüz, "Sayın Cumhurbaşkanım, bir milyon ikiyüzbin taşeron işçisi, aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon bir kitle size güveniyor ve verecek olduğunuz bir talimatla referandum öcesi bayram havasını yaşamak istiyor" dedi.

Editör: TE Bilisim