Van’daki üretim ve istihdam boşluğunun giderilmesi yönünde önemli bir katkı sunacak olan Van Tekstil Kent projesinin bugüne kadar oluşmasında ve hayata geçmesinde özel bir emeği ve gayreti olan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van’da projenin inşaat çalışmalarına katılarak incelemelerde bulunurken, fabrikaların kurulacağı yerde incelemeler yapıp, bu yatırım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Van - Gürpınar karayolunun 10'ncu kilometresinde 300 dönüm arazi üzerine inşa edilmeye başlanan Van Tekstil Kent projesinin yapımına hızla devam edilirken,  projenin en büyük aktörlerinden birisi olan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’te çalışmaların yapıldığı alanı gezerek yerinde incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren’nin eşlik ettiği Milletvekilinin gezisine, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Hasar, Mehmet Utku,  Bilal Yücebaş ve Fatih Dülger’de katıldı.

 

BASİT BİR YATIRIM DEĞİL, SONRAKİLER İÇİN İYİ BİR ÖRNEK

 

Projenin alt yapı inşaatının yapıldığı şantiye alanını gezen Kayatürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren’den çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basına karşı bir açıklama yaparak şunları kaydetti; “Şu an Van’da iş umuduyla geleceğini düşünen binlerce kardeşimizin bu beklentisine, bu hayaline cevap verecek olan çok önemli bir proje alanını dolaşıyoruz. Şu an iş makinaları burada üretim yapacak olan 40-50 fabrikanın yolunu açıyor, suyunu, elektriğini getiriyor, kanalizasyonunu ve diğer alt yapısını yapıyor. Birkaç ay sonra bu kez fabrikalar inşa edilecek ve ardından üretim için sıraya giren yatırımcılarımız burada üretime başlayacaklar. Ortalama 10 bin kişi olarak öngördüğümüz bir sayıda Van’lı kardeşimiz burada istihdam edilecek. Bununla birlikte bu proje Van’ın üretim üssüne dönüşmesinde ciddi manada referans olacak ve başka yatırım projelerine, başka yatırım alanlarına örnek olacak,  model olacak, moral verecek” dedi.

 

“BU YATIRIMI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Kayatürk, sözlerinin devamında projenin çözüm süreciyle yakından ilgisi olduğunu belirterek şunları söyledi, “İçinde bulunduğumuz çözüm sürecinin önemli bir ayağı da ekonomik çözümdür. Bu nedenle bu proje ekonomik çözüme can suyu olacak bir projedir.  Biz AK Parti Milletvekilleri olarak Van’ın kamusal yatırımları için verdiğimiz mücadele kadar ekonomik yatırımları için de mücadele veriyoruz. Van’ın işsizleri kaderiyle baş başa kalmasın diye mücadele veriyoruz. Van’ımız Türkiye’nin gerisinde kalmasın diye mücadele veriyoruz. Bu nedenle bugüne kadar Sayın Başbakanımızın olsun,  Bakanlarımız olsun kendilerine Van ile ilgili götürdüğümüz her talebi  sağ olsunlar yerine getirdiler,  elimizi boş göndermediler. Tekstil Kent Projesi için gittiğimizde de Kalkınma Bakanlığımız 55-60 milyon liralık bir bütçeyle projemize finansman sağladı ve projemiz hayata geçti. Şimdi burada çalışan iş makinaları bölgenin işsizlik sorunu çözmek için çalışıyor. Üretim sorununu çözmek ve Van’ın kalkınmasına destek olmak için çalışıyor. Bu nedenle biz bu yatırımı son derece önemsiyoruz. Bunun gibi yatırımların çoğalması için bugüne kadar olduğu gibi yarında elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim