Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerindeki yüksek artışın şoför esnafı için "ikinci bir vergi" gibi olduğunu belirterek, sigorta primlerinin düşürülmesini beklediklerini bildirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, trafik sigortası primlerin düşürülmesine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini hatırlattı.

 

SİGORTA PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREK

Zorunlu trafik sigortası primlerinin yüzde 500'e kadar artmasının şoför esnafı açısından "ikinci bir vergi" gibi olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Tasarı yasalaştığında sigorta şirketlerinin, sigorta primlerini düşürmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

Palandöken, söz konusu yasal düzenlemeyle şirketlerin de önlerini daha rahat göreceğini ve daha kolay tarife belirleyebileceklerini belirterek,"Yasal düzenlemeler hayata geçirildiğinde primlerde yüzde 50 indirim bekliyoruz. Ancak, gelişmeler bu yönde olmazsa, tavan fiyatların çeşitlendirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

PRİMLER TEKRAR HESAPLANMALI

Aynı kademedeki araçlar için büyükşehir belediyeleri, diğer belediyeler ve riski az olan ilçeler bazında da farklı fiyatlandırma isteyeceklerini vurgulayan Palandöken, prim artışlarının enflasyon veya yeniden değerlendirme oranı baz alınarak tekrar hesaplanması gerektiğini savundu. Palandöken, düzenleme öncesi yüksek fiyattan trafik sigortası yaptıran esnafın mağduriyetinin giderilmesinin de önemine işaret etti.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim