Geçtiğimiz günlerde 6 Kasım'da Van'a gelecekleri duyrulan ve bugün Van TSO ile Vadsiad'ın ortak açıklama ile programlarını duyurduğu TÜSİAD'ın Van ziyareti iptal oldu. Van'a 60 kişilik bir ekip ile çıkarma yapacağı açıklanan TÜSİAD yönetimi geziyi flaş bir karar ile iptal ederken, olayla ilgili bir açıklama yerine iptal TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer'in bir toplantıda kullandığı sözlerden öğrenildi. Sürece en başından beri destek verdiklerini belirten Dinçer, ekonomik sürece destek verdiklerini anlattı. 6 Kasım'daki Van serenatlarını mevcut ortamda ertelediklerini bildiren Dinçer, ortam ekonomiyi konuşmaya el verdiğinde bunu gerçekleştirme eğiliminde olduklarını anlattı.

TÜSİAD olarak sürecin ekonomik ayağına destek verdiklerini kaydeden Dinçer, "6 Kasım'da bir Van seyahati vardı. Bu seyahati mevcut ortamda ertelemek durumunda kaldık. Ortam ekonomi konuşmaya izin verdiği takdirde, bunu yeniden gerçekleştirmek düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Takva da o kararı twitter'dan duyurdu

Öte yandan bugün VADSİAD yönetimi ile birlikte toplantı hakkında bazı değerlendirmeler yapmak üzerine basın mensupları ile buluşan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise kararı twitter adresinden duyurdu. Sabah saatlerinde programın detayları için basın karşısına geçen Takva, akşam saatlerinde ise o iptalı şöyle duyurdu:

"Bugün basına detay ve tanıtımını yaptığımız TÜSIAD Van programı Başkan Haluk DİNÇER'in yaptığı açıklama ile ertelenmiş bulunuyor."

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim