Et ve Süt Kurumunun temini ile iki markette satışa sunulan "ucuz etler", bu hafta sonundan itibaren tüm Türkiye çapında ulaşılabilir olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatıyla ESK'nin, market raflarında ucuz et satılmasına yönelik karkas et temini 1 Kasım itibarıyla başladı.

ESK tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda 81 ilde şubesi bulunan ve kendi satış noktalarının tamamında satış yapmayı taahhüt eden A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandı.

 

KARKAS ET NE DEMEK?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından birçok vatandaş ''karkas et ne demek'' sorusunun cevabını aramaya başladı.

Karkas et; hayvanların et ve kemiklerinden elde edilen, üzerinde yağ, deri kısmı, kas kirişi, sinir ve kan damarı bulunan çizgili kas, iskelet kası ve kalp kası gibi et kısımlarına verilen genel isimdir.

Karkas; kasaplık hayvanların tekniğine uygun olarak kesilip, kanı akıtılarak yüzülüp, iç organları boşaltılıp, böbrek ve kavram yağı çıkarılıp, baş ve ayaklarından ayrıldıktan sonra elde edilen gövdesini ifade eder.

 

''DİĞER MARKETLERDEN İNDİRİM BEKLİYORUZ''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, ucuz et satışının iyi gittiğini belirterek, "Yoğun talep var. Diğer marketlerden de indirim bekliyoruz.

Amacımız fiyatların stabil olması. Bu olursa biz de vatandaş da rahatlayacak" dedi. Et fiyatlarının indirilmesinin ardından gelen tepkilerin olumlu yönde olduğunu söyleyen Fakıbaba, "Artık insanlar hangi fiyattan et yiyeceğini biliyor.

Erken biterse ertesi gün etini alabiliyor. Uygulam devam edecek" diye konuştu. İthal ete yönelik vatandaşın olumsuz bir bakışı bulunmadığını, kesimlerin tamamen İslami kurallara göre yapıldığına dikkat çeken Fakıbaba, "Yerli üretici açısından uygulamanın olumsuz etkisini görürsek hemen düzeltiriz" mesajı verdi.


SABAH

Editör: TE Bilisim