ŞEHRİVAN HABER - Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlara Odası Başkanı İdris Karael, imalatçı esnaf ve sanatkârlara makine teçhizat kredisi müjdesi verdi. Karael yaptığı yazılı basın açıklamasında, imalatçı esnaf ve sanatkârlara KOSGEB aracılığı ile sıfır faizli makine teçhizat kredisi verileceğini duyurdu.

 

Karael yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “KOSGEB Yerli ve Yeni Makine - Teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak kredi faiz desteği,(sıfır faizli) kredi uygulanacak. Program kapsamı kredinin üst limit 1.500.000 lira, alt limiti ise 300.000 liradır. Esnaf ve sanatkârlarımızın da bu krediden faydalanacak olmaları müjdeli haber olarak duyuruldu. Sıfır faizli kredinin 300 bin liralık kısmının faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.”

 

İŞTE KREDİLER VE VADELERİ

Verilecek olan kredi vadeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Karael, “Esnaf ve sanatkârlarımıza verilecek olan kredinin vadesi 36 ay Olup bunun ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli, Bu Kredileri program dâhilinde 8 Banka verecektir. Kredi verecek Bankalar Halk Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası,  Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankasınca, verilecektir. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş de programda teminat çözümünde yardımcı yer alacaktır.” Dedi.

 

Karayel yaptığı yazılı açıklamada son olarak şu ifadeleri kullandı: “2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteğinin 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin www.kredi.kosgeb.gov.tr adresinden. KOSGEB tarafından veri tabanında işyeri ve işletme bilgilerinin güncel olması gerekir. Bu nedenle işletme sahibine daha önce verilmiş olan kullanıcı adı ve Şifresi ile internet üzerinden üyelerimiz başvuru yapabilirler. Şayet işletme bilgileri güncel olmayanlar İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB veri tabanında gerekli güncel işlemlerini yaparak bu destekten faydalanması firmaların, gelişmesine, büyümesine ve istihdama büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. “İmalatçı Esnaf ve Sanatkârlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. İmalat sanayide faaliyet gösteren işyeri ve işletmelere destek ile beraber eksik olan makine-teçhizatlarını tamamlamaları konusunda bu cazip olan fırsatı yatırıma dönüştürmelerini bekliyoruz. Esnaf ve Sanatkârlarımıza Saygılarımızla duyururuz.”

Editör: TE Bilisim