ŞEHRİVAN ÖZEL - Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte Türkiye'de neredeyse tüm sektörler cddi ekonomik sıkıntılar yaşarken, süreç içerisinde küçük esnafın kaybı büyük oldu. Süreçte en az zararla çıkmak için evlet önemli tedbirler alırken, esnafı ayakta tutmak için çeşitli adımlar atıldı. Kısa süreli çalışma ödeneğinden, esnafın desteklenmesine kadar bir çok desteğin gündemde olduğu süreçte Van esnafının en çok dile getirdiği taleplerden birisi destek kredileri oldu.

Kamu bankaları aracılığı ile esnafa destekler sağlanacağı açıklamalarından sonra gözler atılacak olan adımlara çevirilirken, Van Ticaret ve Sanayi Odası yapılan girişimler sonucunda esnafın beklediği kredilerle ilgili girişimlerin sonuç getirdiğini paylaştı.

Üyelerine yaptığı bir duyuru ile iki kredi için başvuraların başlayacağını duyurduğu Van TSO o mesajda şu ifadelere yer verdi:

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

"KORONAVIRUS ILE MUCADELE KAPSAMINDA, SAHIS FIRMALARININ DESTEKLENMESI AMACIYLA HALK BANKASI TARAFINDAN "ISE DEVAM DESTEGI - KUCUK ISLETME CAN SUYU KREDISI" OLUSTURULMUSTUR. 27 NISAN 2020 (PAZARTESI) TARIHINDE BASLAYACAK OLAN KREDI DESTEGI BASVURULARINI HALK BANKASI SUBELERI'NDEN VEYA INTERNET BANKACILIGINDAN YAPABILIRSINIZ."

Editör: TE Bilisim