Köroğlu Şirketler Grubu toplantı salonunda gerçekleştirilen mart ayı olağan toplantısına, Van Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve aynı zamanda Genç Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı olan Mahmut Köroğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Turan Cacim, yönetim kurulu üyeleri Ayhan Fidan, Necip Oflas, Sibel Cacim Saatçıoğlu, Ahmet Bozkurt, Kamil Silahtaroğlu, Mehmet Canpolat, Zeki Bukay ve Mehmet Latif Keleş katıldı.

Toplantının açılışında bir açıklama yapan Başkan Köroğlu, geleceğin genç girişimcilerin omuzlarında şekilleneceğini belirterek, Van Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin birçoğunun bölgedeki iş dünyasının yöneticileri konumunda olduğunu belirtti.Köroğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ardından mart ayı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Van'ın ekonomisine büyük katkı sağlanması hedeflenen yurt dışı gezi programı görüşen icra kurulu üyeleri, haziran ayında Van'ın tanıtımına da destek olmak amacıyla Almanya ve İtalya'da düzenlenecek olan uluslararası fuarlara katılma kararı aldı.

Toplantının diğer bir maddesi ise, haziran ayında yapılacak ve 30 bin kişinin katılması planlanan 'Van kahvaltısı' rekor denemesi etkinliği de görüşüldü. Köroğlu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak amacıyla 1 Haziran 2014'te gerçekleştirilecek 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekoru denemesine Van Genç Girişimciler İcra Kurulu olarak destek vereceklerini söyledi. Kendilerine düşün görevi yerine getireceklerini belirten Köroğlu, o gün etkin katılım sağlamayı kararlaştırdıklarını söyledi.Nisan ayında Van'da yapılması planlanan Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Bölge Toplantısı'nın ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki toplantıdan dolayı ileriki bir tarihe erteleyen icra komitesi üyeleri, ayrıca aylık olağan toplantılarını bundan sonra dönüşümlü olarak yönetim kurulu üyelerinin ofislerinde yapmayı karar verdi. İcra komitesi üyeleri, ilk toplantıyı da yönetim kurulu üyesi Ayhan Fidan'ın ofisinde yapacak. - VAN

Editör: TE Bilisim