ŞEHRİVAN ÖZEL

 

2013 yılında inşaatına başlanan ve geçtiğimiz yıl ilk kez kapılarını açan Van Fuar ve Kongre Merkezi tamamlanmasına ve devri yapılmasına rağmen tartışmaların odağında yer almaya devam ediyor. Cazibe Merkezi Projeler kapsamında DAKA’nın finansmanı ile yapılan ve 2012 yılında Van TSO eski yönetiminin 3 Altın Proje’den biri olarak tanıttığı Fuar ve Kongre Merkezi Van TSO ile Organize Sanayi Bölgesi arasında kriz olmaya devam ediyor. Zira tamamlandıktan sonra OSB’ye devredilen fuar merkezi için Van TSO yönetimi her fırsatta yönetiminin kendilerinde olduğunu dile getiriyor.

 

2014 yılında tamamlanan modern Fuar ve Kongre Merkezi Van TSO ile OSB arasında yeni bir kriz başlattı. Daha önce de defalarca tahsisi tartışma konusu olan Van FKM ile ilgili Van TSO başkanı Necdet Takva’nın Van Ekonomist adlı dergiye verdiği demeç OSB başkanı Şemsettin Bozkurt’tan tepki aldı. Dergiye verdiği demeçte Fuar ve Kongre Merkezi’nin OSB’ye devredilmesinin yanlış olduğunu söyleyen ve yasal süreç başlattıklarını açıklayan Takva’ya Bozkurt’tan sosyal medya üzerinden eleştiri geldi.

 

BOZKURT: VAN TSO NEDEN BU KADAR ISRAR EDİYOR?

 

Takva’nın verdiği demeçten sonra sosyal medyadan Takva’nın açıklamalarını ‘talihsiz’ olarak değerlendiren Bozkurt, tepkisini; “Yine ve yeniden sabah sabah Van Ekonomist’te Van TSO Başkanımız Necdet Takva OSB-FKM ile ilgili Talihsiz açıklamalar.” Diye gösterdi. Bozkurt, tepkisini şu sözlerle dile getirirken ayrıca; “Necdet Takva Dergide FKM için ne DAKA’nın nede OSB’nin bu projenin Vana kazandırılmasında hiç bir emeği yoktur demektedir. Yer OSB’nin Para DAKA’nın. İster istemez şu sorular akla geliyor FKM İçin neden bu kadar ısrar ediliyor Van TSO hangi projede başarılı oldu OSB Hangi projede başarısız.” Dedi.

 

BOZKURT’TAN FLAŞ SORULAR!

 

Bozkurt sadece Van TSO’nun ısrarını eleştirmekle kalmayıp, Van TSO yönetimi ve Necdet Takva’ya fuar ve kongre merkezi ve diğer bir çok konuda flaş sorular yöneltti. Bozkurt, Takva’ya şu sorularla seslenirken ayrıca Van TSO’nun bu tavırlarından vazgeçmesi gerektiğinin de altını çizdi. İşte Bozkurt’un o soruları:

 

“Asya fuarcılık ticari bir kuruluştur para kazanmaya çalışıyor!

Van TSO'nun EDH'si nerede?

Van TSO’nun Teknokent’e ne kadar borcu var?

Van TSO Varlıklarının yarısı sanayicilerindir.

Asya Fuarcılığın ortaklık yapısında kimler var?

Neden Takva fuarcılık bir ticari iş değil diyor?

Daha önce neden Van TSO fuarı almak istemedi şimdi neden istiyor?

20 yıldır yapılan fuarları kimler cebinden finanse etti kimler kazandı?

Kimin kimlerle hangi ilişkiler içerisinde olduğu, kimin kimlerle neden hangi tarafta durduğu zamanla çok daha iyi anlaşılacaktır.

Van TSO başkanı bir an önce kente ve üretime faydası olmayan bu tavır ve tutumlarından vazgeçmeli, kentin daha önemli ve hayati çıkarlarına eğilmeli.”

 

TAKVA NELER DEMİŞTİ?

 

GÜLER: ÜZÜLEREK İZLİYORUZ

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise OSB Başkanı Şehsettin Bozkurt'un açıklamalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Memleketimiz kan ağlıyorken birilerinin emeğimiz üzerinden kendi reklamlarını yapmasını üzülerek izliyoruz." Dedi.

Güler yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Son günlerde OSB Başkanı Sayın Şemsettin Bozkurt tarafından firmamız hakkında asılsız idi allar ile yıpratılmaya çalışılıyoruz. Biz kurumlar arası diyaloga en çok ihtiyaç duyulduğu şu günlerde cevap hakkımız saklı kalmak kaydı ile susuyoruz. Memleketimiz kan ağlıyorken birilerinin emeğimiz üzerinden kendi reklamlarını yapmasını üzülerek izliyoruz. İlimiz için şimdiye kadar yaptıklarımız ortada iken bu tür popülist çıkışları kamuoyu vicdanına havale ediyoruz. Konuşacak çok sözümüz var ancak memleketimiz bu durumdayken konuşmaya utanıyoruz. Günü geldiğinde her şeyi belgeleri ile siz değerli kamuoyu ile paylaşacağız." 

Editör: TE Bilisim