Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van TSO Başkan yardımcısı Yavuz Karaman, TOBB’dan Burcu Atılgan, KUYAP’tan Tuğçe Duru Kaya, Kobi uzmanı Carlo Penco, KUYAP Ankara temsilcisi İnan Ayrıbaş’ın yanı sıra firma yetkilileri katıldı.

ATILGAN: EĞİTİMLER MAYIS HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Toplantıda ilk olarak konuşan TOBB yetkilisi Burcu Atılgan projenin amacını ve eğitimlerin ne zaman başlayacağını hakkında bilgiler verdi. Projeye başta destek veren VAN TSO’ya da teşekkür eden Atılgan şu sözlere yer verdi: “Öncelikle TOBB ve VAN TSO olarak yaptığımız projede verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bu proje, Odalar ve Borsalar Odası olarak 2013 yılının Şubat ayında başlatılmıştır. Bu projede amacımız bildiğiniz gibi Avrupa Birliği Fonları arasında 5 bileşen bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi insan kaynaklarının geliştirilmesi çerçevesinde verilen fonlardır. Bu fonlar Çalışma Bakanlığı tarafından veriliyor. Bunun neticesine TOBB’a bu projeyi yapıp yapmamak soruldu. Bizde Kobileri, çalışanları ve işverenlere katkımız olacağını düşünerek böyle bir projeye başladık. Bu proje çerçevesinde devlet istatistik tarafından belirlenen illerde eğitimler verilmesi planlandı. Zaten bu konular hakkında bilginiz var ama bu eğitimlerin sizlere umut olacağını umut ediyorum. Bu ortamda sizleri bir araya toplamak ve fikirlerinizi ortaya koymak için bu projede bir araya geldik. Ayrıca bu projenin liderliğini yapan Carlo Penco sizleri bilgilendirecek ve sizlerin sorularını cevaplayacak. Ayrıca şunu de belirteyim bu projeyi Planet firması ile birlikte yürütmekteyiz. Destek koordinasyonun da ve Ankara koordinasyonunda çalışan arkadaşlarımız aramızda yer alıyorlar. Umarız bu projeyi hep beraber, ortak bir şekilde sürdürürüz. Bu projede hangi eğitimlerin verilmesi sizin içi uygundur konulu bir anket düzenledik. Bu konuda anket sonuçları da sizlerle paylaşılacak. Eğitimleriniz Mayıs ve Haziran ayı itibariyle başlamış olacak. Van Ticaret Odası ile birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmalara, bu eğitimlere sizlerin de katılmasını ve katkılarını bekliyoruz.”

TOBB yetkilisi Burcu Atılgan’ın konuşmasından sonra projenin amacının ve ileriye yönelik çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bir sunum yapıldı. KUYAP Ankara temsilcisi İnan Ayrıbaş tarafından yapılan sunumu katılımcılar dikkatli bir şekilde dinlediler. Sunumdan sonra Kobi uzmanı Carlo Penco verdiği birkaç bilgiden sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Penco sorular soruları tek tek cevapladıktan sonra projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

KARAMAN: ÇALIŞTAYIN BAŞARILI GEÇMESİ UMUYORUZ

Son olarak toplantının kapanış konuşmasını yapan VAN TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlamıştır. KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Van, Kars, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, , Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı’nın sonuncusu, bugün odamız ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu anlamda programımıza iştirak eden TOBB temsilcilerine, Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarına teşekkür ediyor, çalıştayın başarılı geçmesi umuduyla saygılarımı sunuyorum.”

KUYAP Projesi’nin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) – Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı – İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)’dir, projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanmaktadır.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim