Görevi devraldıktan sonra yeni bir vizyon ile yönetilen Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ekonomiye dair yenilikler ile yoluna devam ediyor. Necdet Takva başkanlığındaki Van TSO bir taraftan Van ekonomisine yön vermeye çalışırken bir taraftan da ekonominin merkezinde Vanlılara destek sunuyor. Bu desteği de Ankara’da kurulan Van TSO Ankara Ofisi ile yapıyor. Birkaç ay önce kurulan ve şimdiye kadar önemli lobilerin oluşturulduğu ofiste işler Ankara Direktörü Tolga Yüksel tarafından yönlendiriliyor.

Van TSO’nun göreve geldikten sonra hayata geçirdiği önemli hizmetlerden birisi olan Van TSO Ankara Ofisi bünyesini ve kapsamını genişleterek Vanlıların Ankara’daki ilk durağı olmaya devam ediyor. 2014 yılının Ocak ayından beri faal bir şekilde faaliyet gösteren Ankara Ofisi, Ankara’nın yoğun bürokrasisine takılıp kalan Vanlı esnaf, tüccar ve yatırımcının en büyük yardımcısı olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor. Direktörlüğünü Vanlı genç işadamı Tolga Yüksel’in yaptığı Van TSO Ankara ofisinde bürokratik asistanlık hizmetlerinden yatırıma, Van’ın tam bir marka haline getirilme çalışmalarından iş dünyası ile temaslara kadar birçok hizmeti Vanlılar için sunuyor. Bu haliyle bir ilk olan ve Ankara’da kısa sürede iyi işler başaran ofis kısa sürede Vanlılar için bir can simidi haline geldi bile.

HIZIR GİBİ YETİŞTİ

Ankara Ofisi kurulduktan sonra göreve getirilen ve Ankara’da Van TSO’nun ve Van’ın marka değerinin artırılması için çaba harcayan Tolga Yüksel ile Şehrivan Gazetesi ile konuştuk ve Ankara Ofisi’nin çalışmalarını dinledik. Genç yaşta iş dünyasında yer alan ve Türkiye’nin kayda değer derneklerinden olan Genç Liderler Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği da yapan Tolga Yüksel’e bu ofisin faaliyetlerini ve hizmet kapsamını sorduk. Ofisin bir çok alanda Vanlıların yanında olmak üzere kurulduğunu belirten Yüksel, bu ofisin bürokrasiye takılan bir çok esnaf, tüccar ve yatırımcı için önemli bir adım olduğunu belirterek, ofisin amacı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Ankara’da gerçekleştirilen faaliyetlerde Van TSO’nun kurumsal temsilinin sağlanmasıyla birlikte Van’ı ve bölgeyi ilgilendiren kanunlarda Siyasi ve hukuki istişareler yoluyla karar süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. TBMM ve Bakanlar Kurulu olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerimizin düzenlenmesi, AB üyelik sürecine ilişkin gelişmeler başta olmak üzere siyasi, hukuki ve iktisadi gelişmeler takip edilmektedir. Van TSO organlarının yasama ve yürütme sürecindeki gelişmeler ile ilgili olarak zamanında bilgilendirilmesi sağlanacaktır.”

Öte yandan Yüksel, Van TSO Ankara ofisinde Vanlılara sunulan o hizmetler şu şekilde anlattı:

BÜROKRATİK ASİSTANLIK HİZMETİ

Van TSO üyelerinin Ankara’da karşılaştıkları her türlü bürokratik engelin aşılması için müzakere süreçleri, randevu hizmeti ve gerektiği durumlarda randevulara üye ile birlikte iştirak etme.

VAN YATIRIM OFİSİ

Van’a yurt içi ve yurt dışından gelebilecek her türlü yatırımcıya Van’ın master planlarını sunacak olan ofis yine Van’a yapılacak olası yatırımlar için de şehrin giriş kapısı niteliğinde olacak. Hazırlanan Van master planlarıyla yatırımcılara Van’da yatırım yapmanın avantajlarını ön plana çıkarıp yeni yatırımcılara farkındalık uyandırmak.

VAN LOBİSİ

Ankara’da Siyaset ve İş dünyasının yanı sıra bürokraside de görev yapan Vanlı isimleri sürekli aynı masa etrafında toplamayı da hedefliyor; “Van dışında yaşayan beyaz yaka’nın enerjisine ihtiyacımız var, sürekli yapılan toplantılarla Van’ın tüm sorunları masaya yatırılıp bu enerjinin Van’a pozitif yönde aktarılması hedeflerimiz arasında. Yine sürekli iletişim ve etkiletişim içerisinde olmamız geçmişte yaşanan kopukluğunun önüne geçecektir. Van’ın geleceği için Van dışında yaşayan Vanlıların organize olması kaçınılmazdır.

VAN’IN İMAJI VE VAN MARKASI…

Van’ın özellikle medyada algılanan imajına yönelik çalışmalarımız yer almakta. Medya kuruluşları ve temsilcileri sürekli ziyaret edilip, Van’ın mevcut potansiyelleri hakkında bilgiler aktarılmakta. Yine yöremize ait ön plana çıkmış değerlerimiz ve markalarımız hakkında da bilgiler verilmekte.

İŞ DÜNYASI TEMASLARI

Başta TÜSİAD olmak üzere MÜSİAD, TÜMSİAD gibi kuruluşların Ankara Temsilcileriyle sürekli kontak halindeyiz. Van’ın potansiyel durumu ve yatırım avantajları sürekli istişare edilip bu tür kuruluşlara üye olan yatırımcıların, dikkatini çekmek istiyoruz.

KONGRE TURİZMİ İÇİN FAALİYETLERİMİZ

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva Şubat ayında İstanbul’da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bey’e, üyeleri arasında 57 İslam ülkesinin yer aldığı İslam İş birliği teşkilatı Ekonomik ve Ticari iş birliği komitesi (İSEDAK)’nin komite toplantılarının ve genel kurullarının Van’da yapılaması için bir davet mektubu verdi. Biz hemen bu davetin ardından COMCEC direktörleri ve Bakanlık bürokratlarıyla temasa geçip Van’daki fiziki şartların uygunluğu ile ilgili sunumlar gerçekleştirdik. COMCEC yetkilileri de etkinlik takvimlerine Van’ı da alacaklarını beyan etmişlerdir. Temaslarımız devam etmekte. Van’ı uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir kent haline getirmemiz kaçınılmazdır.

TOLGA YÜKSEL KİMDİR?

Van TSO Ankara Direktörlüğüne atanan Tolga Yüksel, 1986 Van doğumludur. Daha önce Global LLC isimli Azeri şirketinde kurumsal pazarlama direktörlüğü yapan Yüksel ayrıca Genç Liderler Derneği YK üyeliği de yapmıştır.


Ömer Aytaç AYKAÇ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim