Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak, kentin marka değerine katkı sağlamak ve yerel piyasanın canlanmasını sağlamak amacıyla 'Van Shoppıng Fest' adı altında 15 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında 'Alışveriş günleri' düzenledi. Van TSO Başkanı Necdet Takva, "İran ve Irak'tan nevruz tatili için kentimize gelen misafirlerimiz var. Biz de ekonomik katma değerimizi artırmak istiyoruz. Bu amaçla bu festivali düzenliyoruz. Fiyatlar indirimli, gelen misafirlerimiz de, işletmelerimiz de biz de memnunuz" dedi.

 

 

Van'daki yüzlerce TSO üyesinin destek verdiği, kurumsal olarak da Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Van AVM, VEDAŞ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Van Shoppıng Fest (Alışveriş Festivali) bugün başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalle, perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesi amaçlandı. Firmaların Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanıyor. Van Alışveriş Günleri'nin özellikle 15 Mart-05 Nisan tarihleri arasında yapılmasının sebebi ise bu tarihlerde yoğun bir şekilde Van'ı ziyaret eden İranlı turistlerin kent ekonomisine sağladıkları katkının önemi ve gelen misafirlere iyi bir tatil geçirmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

 

Özellikle tatil amaçlı gelen turistlere sadece alışveriş için değil, kentte bulundukları süre için de güzel vakit geçirmeleri amacıyla da birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılıyor. Alışveriş günleri kapsamında ücretsiz halk konserleri, tiyatro gösterileri ve resim sergileri gibi etkinler planlanırken, Van'ın iki önemli caddesinin ışıklandırmaları da yapıldı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye'de İstanbul, Ankara dışında ilk defa Van'da da festival düzenlediklerini, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalin yerel ekonominin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

 

 

Geçen yıl çoğunluğunu İranlıların oluşturduğu 106 bin kişinin kente geldiğini, bu yıl bu sayının artacağını belirterek şöyle konuştu: "20 gün boyunca Vanlılara, ayrıca ilimize dışardan gelen özellikle İran ve Irak'tan gelen konuklarımıza uygun alışveriş imkanı oluşturmayı ve alışveriş yaparken de hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Bunun için de yoğun bir çalışma yürüttük. Bunun tanıtımı için İran'da bile çalışma yapıldı. İran'a giden arkadaşlarımız etkili bir tanıtım yaptılar. İran ve Irak bölgesinden nevruz tatili için kentimize gelen misafirlerimiz var. Biz de ekonomik katma değirimizi artırmak istiyoruz. Geçen yılki ilgiden mennun kaldık. Bu yıl daha fazla bir ilgini olmasını bekliyoruz. Fiyatlar indirimli, gelen misafirlerimiz de, işletmelerimiz de biz de memnunuz." 'Van Shoppıng Fest' için Van gelen turistler, kendilerine gösterilen ilgiden mennun olduklarını söyledi. Fiyatların uygun olduğunu anlatan İranlı turistler ise nevruz tatilini Van'da geçireceklerini ve kentte bulunmaktan da mennun oldukların anlattı. 'Van Shoppıng Fest' adı altında yapılması düşünülen kortej yürüyüşü ise Ankara'daki saldırı nedeniyle iptal edildi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim