Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), yerel piyasanın canlanması ve kentin bölgenin alışveriş merkezi haline gelmesi amacıyla "Van Shopping Fest" adı altında 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında alışveriş günleri başlatılacak.

 

Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Van Shopping Fest'in, Van'ı bölgenin ticaret ve alışveriş merkezi yapacağı bildirildi.

 

Söz konusu uygulamanın, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak ve marka değerine katkı sağlamak için özel sektör ve kamu işbirliğiyle gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, Van Shopping Fest ile perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Firmaların Van Shopping Fest etkinliğiyle bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacaktır. Van Alışveriş Günlerinin özellikle 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapılmasının ana sebebi bu tarihlerde yoğun bir şekilde ilimizi ziyaret eden İranlı turistlerin kent ekonomisine sağladıkları katkının önemi ve gelen misafirlerimize iyi bir tatil geçirmeleri amaçlanmaktadır. Özellikle tatil amaçlı gelen misafirlerimizin salt alışveriş konusunda değil, Van'da bulundukları süre zarfında kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla birçok sosyal ve kültürel etkinliklerde planlanmıştır. Aynı zamanda kentte gelen turistlerin konaklama sürelerinin de uzatılmasının amaçlandığı festival önümüzdeki yıllara da önemli bir kazanım sağlayacaktır. Alışveriş günlerine 15 Mart Pazar günü halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan'ın konseriyle start veriyor. İkinci konser 29 Mart'ta pop sanatçısı Atiye ile devam edecektir. Her iki konserde ücretsizdir. Van Alışveriş Günleri kapsamında Cumhuriyet ve Maraş caddeleri ışıklandırılmaya başlandı. Şehirde festival boyunca sergiler, sokak sanatçıları gösterileri, tiyatro oyunları gibi etkinlikler alışverişle sosyal ve kültürel bir canlılık getirecektir.

Editör: TE Bilisim