TEKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Baran İlkhanı Van ve Çaldıran için ileriye dönük bazı projelerini gerçekleştirmek için Van’a geldi.

 

İlk olarak doğduğu yer olan Çaldıran İlçesine uğrayarak düğünlere katıldı. Akrabaların yoğun ilgisiyle karşılaşan Baran İlkhanı, özellikle Çaldıran’ı gezdiğini, eksikliklerin olduğunu aklımızdaki projeler için ne yapabiliriz diye düşündüğünü vurgulayarak bu gün burada olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

 

Van’ın Çaldıran İlçesi’nin Dirikli köyünde doğduğunu ve bu toprakları hiç unutmadığını hep buralar için projelerinin olduğunu belirten TEKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Baran İlkhanı, “15 yaşında Van’da ayrıldım, İstanbul’a gittim. Van’dan çıkıp İstanbul’a giderken hiçbir şeyimiz yoktu. İnşaatlarda duvarcı olarak çalıştım. Şuan İstanbul’da duvarcı Baran diye çok kişi beni tanır. İnşaat sektöründe duvarcı olarak başladım. O arada liseyi de dışarıdan okudum. Lise bittikten sonra Arel Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği okudum.”

 

“ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİM”

 

2006’da kurulmuş 11 yıllık bir şirket olduğunu İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini söyleyen İLKHANI, "Van’dan çıkarken tabiri caizse yırtık bir siyah lastik ayakkabıyla yola çıktım. İnşaatlarda duvar ustası olarak çalıştım. Aç kaldım susuz kaldım. Ama dürüst çalıştık. İşlerimizde kendimize güvendik. Başarılı bir duvar ustasıydım inşaat sahipleri bu başarımızı görüyordu. Bize destek verdiler sonra bize taşeron olarak iş verdiler. Bizde gece gündüz demeden dürüst bir şekilde çalışarak yolumuza devam ettik. Çektiğimiz zorluklar tabi ki oldu. 99-2001 krizi vardı. Türkiye’de biz o zamanlar çok sıkıntı ve işsizlik çektik. 2001’den sonra Ak Parti hükümete geldikten sonra işlerin önü açıldı. Hem de bizim önümüz açıldı. O günden bu yana çok yoğun çalışıyoruz." dedi.

 

“KENDİ İŞLERİMİZE BAŞLADIK”

 

Son 3 yıldır kendimize çalışıyoruz. Hem müteahhitlik yapıyoruz. Hem de taahhüt işleri yapıyoruz. Hamdolsun şimdi işlerimiz iyi İstanbul’da 3 -4 bin konut iş var elimizde. Dubai’de 25 villalık bir projemiz var.  Anahtar teslim projelerimiz var. Konut, Avm, Otel, projelerimiz var. Projelerimizde dikkat ettiğimiz şey zamandır. Müşterilerimize söz verdik mi, mal sahiplerine söz verdik mi zamanında bitirebilir miyiz diye dikkat ediyoruz. Hamdolsun bugüne kadar projelerimizi zamanında teslim ettik. Yanımızda 400 kişi çalışıyor.

 

“ŞİMDİ İYİ BİR KONUMDAYIZ”

 

Kendi hedefimiz bu kaliteyi elimizden kaçırmamak, Türkiye’de iyi bir konuma gelmiş firmayız. Çünkü referanslarımız güçlü, devlet olsun, şahsi firmalar olsun çalışıyoruz. Özellikle işlerimizin kaliteli olmasına dikkat ediyoruz. Hedefimiz turizme girmek birkaç bölgede de özel hastane düşünüyoruz. Daha hedeflerimiz var inşallah bu hedeflerimize ulaşırız.”

 

“ÇALDIRAN İÇİN PROJELERİMİZ VAR”

 

“Van’da, Çaldıran’da gezme imkânı buldum. Özellikle Çaldıran’da özel bir hastaneye ihtiyaç var onu görüyoruz. Çaldıran’da bir sit ihtiyacı var. Küçük olsa da bir AVM düşünüyoruz. Tabi aklımızda bunlar var ama bugün mü gerçekleşir yarın mı bilinmez. Özel hastane için çeşitli yerlerle görüşmemiz var. Bu hastane projesi tam netleşirse gerekli yerlerle, kaymakamlık ile temasa geçeceğiz. Van bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz bir şehir ve her zaman gönlümüzde. Bizim batıda yatırımımız varken doğuda da olsun istiyoruz. Van’da var olmak istiyoruz. Van için hedeflerimiz var. Çaldıran’da bir cami yarım kalmıştı ona bir katkımız oldu o camiyi bitirdik.”

 

“VAN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR”

 

Van içinde birkaç projemiz var. Van’da turizm canlı ama otellerin yetersiz olduğunu görüyorum. AVM kocaman bir şehir bir tane AVM var. Bu sayıyı arttırmamız lazım. Biz a plus üstü rezidans bir AVM düşünüyoruz. Belediyede de bize destek verirse bunu hayata geçirmek istiyoruz. Çaldıran, Van güzel yerler inşallah birliğimiz, beraberliğimiz bozulmaz.” şeklinde konuştu.

 

(Kaynak: Gazetevan.com)

Editör: TE Bilisim